Vergroot je denkkracht

Wij zijn het trainingsbedrijf voor heldere argumentatie, strategie en beleid. Wij leveren onze klanten het denkgereedschap om stevige strategische beslissingen te nemen en hun denkwerk in goede banen leiden. Onze klanten brengen hierdoor wijdlopige discussies terug tot de kern, maken argumentatie helder en creëren overzicht en inzicht door te visualiseren.

Scroll verder

Hoe schrijf ik me in voor een training?

Enthousiast geworden? Op de pagina persoonlijke ontwikkeling zie je wanneer deze trainingen staan gepland en kun je je op de gewenste datum inschrijven.
Liever een training op maat voor je organisatie? Schrijf je dan via de pagina organisatieontwikkeling in voor de gewenste training, of neem contact met ons op.

Nieuws van De Denkacademie

Meer
Workshop 'Nooit meer een denkfout' populair bij beleidsmakers donderdag 7 november 2019
Burgers hebben recht op een doeltreffende en doelmatige besteding van schaarse publieke middelen, maar dit blijkt in de praktijk moeilijk te realiseren.
Lees meer
Vergroot je effectiviteit als raadslid! woensdag 23 oktober 2019
Raadsleden vormen in Nederland verreweg de grootste groep politici. Dit maakt dat raadsleden veel dichter tot de burger staan dan politici in de Tweede Kamer.
Lees meer
Pilots voor de energietransitie zondag 20 oktober 2019
Hoe werken we als gemeente naar een CO2-neutrale gebouwde omgeving in 2050? Dat is een vraag die bij veel gemeenten leeft. Het doel is helder, maar met welke concrete stappen we daar komen vaak nog niet.
Lees meer
Rollen van raadsleden bij een Regionale Energiestrategie zaterdag 19 oktober 2019
Wat komt er met de Regionale Energiestrategie (RES) op gemeenten en gemeenteraadsleden af? Gemeenten, provincies en waterschappen worden immers verantwoordelijk om in de regio een RES op te stellen. Maar wat houdt zo’n RES eigenlijk in? Wie zijn erbij betrokken? En welke rollen hebben gemeenteraadsleden hierbij? De Argumentenfabriek maakte drie handige overzichtskaarten om betrokkenen antwoorden te geven op deze vragen.
Lees meer
'Lui denken': de Confirmation bias maandag 7 oktober 2019
De meeste mensen hebben de neiging om te zoeken naar informatie die hun opvatting bevestigt. Dit is zo'n veelvoorkomende manier van informatie filteren dat het ons niet eens opvalt. We luisteren het liefst naar mensen die dezelfde opvattingen hebben als wij, en we zijn helden in het negeren van informatie die ons niet uitkomt of ons niet bevalt.
Lees meer
Beleidsvoorstellen moeten concreter en beter donderdag 12 september 2019
Beleidsvoorstellen die naar de Kamer gaan zijn vaak te abstract geformuleerd en argumentatief slecht onderbouwd, constateren de Kamerleden Snels (GL) en Sneller (D66) deze week in het rapport ‘Onderbouwing van beleid’.
Lees meer
Map