Vergroot je denkkracht

Wij zijn het trainingsbedrijf voor heldere argumentatie, strategie en beleid. Wij leveren onze klanten het denkgereedschap om stevige strategische beslissingen te nemen en hun denkwerk in goede banen leiden. Onze klanten brengen hierdoor wijdlopige discussies terug tot de kern, maken argumentatie helder en creëren overzicht en inzicht door te visualiseren.

Scroll verder

Hoe schrijf ik me in voor een training?

Enthousiast geworden over een van onze trainingen? In onze webwinkel kun je zien wanneer de verschillende trainingen plaatsvinden.
Liever een training op maat voor je organisatie? Bekijk hier het aanbod, of neem contact met ons op.

Nieuws van De Denkacademie

Meer
Drogredeneringen spotten: hellend vlak en verloren-kostenfout woensdag 12 juni 2019
Goed kunnen argumenteren is handig, ook op je werk. Soms voel je intuïtief aan dat een redenering niet klopt, maar weet je niet precies waarom. Het goede nieuws: je kunt het leren. Vandaag de vijfde aflevering: hellend vlak en verloren-kostenfout.
Lees meer
De drogredenering van Mark Rutte woensdag 15 mei 2019
Iedereen maakt argumentatiefouten, ook wetenschappers en politici. In de ophef over de dividendbelasting vorig jaar, gebruikte Mark Rutte ook een drogredenering.
Lees meer
De gevaren van snel oordelen dinsdag 14 mei 2019
Denkfouten zijn er in alle soorten en maten. Ze ontstaan door onze cognitieve vooringenomenheid, doordat we te snel een oordeel vellen of selectief waarnemen. Maar we kunnen ook denkfouten maken doordat we verkeerd argumenteren; onze argumenten zijn dan geen goede onderbouwing van onze opvatting: drogredeneringen noemen we dat.
Lees meer
Doelen concretiseren met de Doelenladder dinsdag 16 april 2019
Hoe kom je van een abstract geformuleerde missie tot een concreet uitvoeringsplan? Hoe orden je doelen, doelstellingen, resultaten, activiteiten en hulpmiddelen? En hoe toets je hun onderlinge consistentie? Zeker bij veelomvattende en complexe opgaven is dit lastig. Om hier helderder over te denken hebben we nieuw denkgereedschap ontwikkeld: de Doelenladder.
Lees meer
Drogredeneringen spotten: deel 4 dinsdag 9 april 2019
Goed kunnen argumenteren is handig, ook op je werk. Soms voel je intuïtief aan dat een redenering niet klopt, maar weet je niet precies waarom. Het goede nieuws: je kunt het leren. Vandaag de vierde aflevering: ad hominem.
Lees meer
Robert Mueller en de media vrijdag 29 maart 2019
Goed kunnen argumenteren is handig, ook op je werk. Maar zonder dat we er erg in hebben laten we ons beïnvloeden door psychologische mechanismes. Wat doe je bijvoorbeeld als de uitkomst van een onderzoek je niet bevalt? Dan verzin je iets om de spanning die dit oproept te verminderen. Vandaag de derde aflevering in een serie over denkfouten: cognitieve dissonantiereductie en overmoed.
Lees meer
Map