Vergroot je denkkracht

Wij zijn het trainingsbedrijf voor heldere argumentatie, strategie en beleid. Wij leveren onze klanten het denkgereedschap om stevige strategische beslissingen te nemen en hun denkwerk in goede banen leiden. Onze klanten brengen hierdoor wijdlopige discussies terug tot de kern, maken argumentatie helder en creëren overzicht en inzicht door te visualiseren.

Scroll verder

Hoe schrijf ik me in voor een training?

Enthousiast geworden over een van onze trainingen? In onze webwinkel kun je zien wanneer de verschillende trainingen plaatsvinden.
Liever een training op maat voor je organisatie? Bekijk hier het aanbod, of neem contact met ons op.

Nieuws van De Denkacademie

Meer
Denkfout van de week: De zelfoverschatting van Theresa May donderdag 19 juli 2018
Dat May al een jaar wankelend overeind probeert te blijven tussen de 'Brexiteers' en de 'Remainers' is het gevolg van grove zelfoverschatting.
Lees meer
Waarom we voor (nep)kortingen vallen donderdag 5 juli 2018
Column - Ik heb mijn zorgverzekering collectief afgesloten, via mijn sportclub. Daarmee bespaar ik 10 procent op de premie. Slim, constateerde ik tevreden toen ik twee jaar geleden overstapte naar mijn huidige zorgverzekeraar. Maar deze beslissing is toch niet slim geweest, blijkt nu.
Lees meer
De blinde vlek van Donald Trump maandag 2 juli 2018
Mark Rutte kreeg dit weekend ongevraagd advies. Zijn bezoek op maandag aan Donald Trump was voor verschillende media aanleiding om buitenlandexperts, politici en gedragsdeskundigen te vragen hoe onze minister president zich moet gedragen en welke onderwerpen hij moet aansnijden.
Lees meer
Magisch denkende voetballers woensdag 27 juni 2018
Johan Cruijff spuugde voor een wedstrijd altijd zijn kauwgom op de helft van de tegenstander. Toen hij het een keertje vergat - tijdens de Europa Cup I-finale in 1969 tegen AC Milan - verloor Ajax met 4-1.
Lees meer
Drogredenen in de discussie over ‘De moeder de vrouw’ donderdag 21 juni 2018
Door Suzanne Weusten, psycholoog – 'De vrouw wordt teruggebracht tot haar rol als moeder,’ schrijft Beitske Bouwman op de website van de Volkskrant. Suzanne Weusten signaleert twee drogredenen in Bouwmans betoog.
Lees meer
Soorten denkfouten maandag 18 juni 2018
Denkfouten zijn er in alle soorten en maten. Bij de Denkacademie maken we voor het gemak onderscheid in twee categorieën: logische - en psychologische denkfouten. Logische denkfouten zijn gebaseerd op een verkeerde argumentatie, ze worden ook wel drogredeneringen genoemd. Psychologische denkfouten komen voort uit onze cognitieve vooringenomenheid, ze ontstaan meestal doordat we te snel een oordeel vellen of selectief waarnemen. Laat ik van beide soorten een voorbeeld geven.
Lees meer
Map