Vergroot je denkkracht

Wij zijn het trainingsbedrijf voor heldere argumentatie, strategie en beleid. Wij leveren onze klanten het denkgereedschap om stevige strategische beslissingen te nemen en hun denkwerk in goede banen leiden. Onze klanten brengen hierdoor wijdlopige discussies terug tot de kern, maken argumentatie helder en creëren overzicht en inzicht door te visualiseren.

Scroll verder

Hoe schrijf ik me in voor een training?

Enthousiast geworden over een van onze trainingen? In onze webwinkel kun je zien wanneer de verschillende trainingen plaatsvinden.
Liever een training op maat voor je organisatie? Bekijk hier het aanbod, of neem contact met ons op.

Nieuws van De Denkacademie

Meer
Nieuwe training: de Trechtertraining donderdag 11 oktober 2018
Kun je als zorgverlener iets doen aan de doorgeschoten bureaucratie in de zorg? Driekwart van de medisch specialisten acht zichzelf daar niet toe in staat, blijkt uit een enquête van VvAA en de Federatie Medische Specialisten. Dat is ernstig, want administratieve handelingen vergen steeds meer van de kostbare tijd van zorgverleners en verminderen het werkplezier.
Lees meer
Hoe je je laat misleiden door emotionele ervaringen, terwijl de feiten iets anders zeggen maandag 8 oktober 2018
Begin deze week besloot minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dat de Stint voorlopig de weg niet meer op mag. Na het ongeval met de elektrische bolderkar op een spoorwegovergang in Oss, waarbij vier kinderen omkwamen en een vijfde kind en de begeleidster zwaargewond raakten, had de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een onderzoek ingesteld. De betreffende bolderkar was niet onderzocht, maar de conclusie was wel dat er potentiële veiligheidsrisico's waren bij de Stint in zijn algemeenheid.
Lees meer
Vaag taalgebruik vermijden, helder argumenteren woensdag 3 oktober 2018
Helder denken. Dat staat centraal tijdens onze trainingen. Maar waarom eigenlijk? En hoe kun je het in de praktijk toepassen? We vragen het aan deelnemers van de seizoenstrainingen. ‘Ik kijk nu kritischer naar wat ik zelf opschrijf,’ vertelt Rianne van der Meij, lid college van bestuur van grafisch lyceum Rotterdam.
Lees meer
Hoe helder denken helpt bij adviseren woensdag 19 september 2018
‘Ik wilde leren om meer gestructureerd te denken.’ Alice volgde de Lenteschool, en vertelt wat ze ervan leerde.
Lees meer
De taal van de Miljoenennota woensdag 19 september 2018
Het lezen van de Miljoenennota is een paradoxale ervaring: de nota is exact én wollig tegelijkertijd. Exact omdat beleidsmaatregelen in cijfers zijn weergegeven; en wollig omdat de nota bol staat van vage formuleringen en jargon. Suzanne Weusten gaat zo’n vage passage te lijf met het gereedschap ‘Concreter is beter’ van de Denkacademie, zin voor zin, om te kijken wat anders en duidelijker kan.
Lees meer
Kinderpardon: Hoe Rutte wegkomt met drogredenen dinsdag 11 september 2018
Suzanne Weusten ontdekt gaten in de redenering van Rutte rondom de zaak van Lili en Howick.
Lees meer
Map