Zó werkt publieke gezondheidszorg - Online

Meer inzicht in de werking van volksgezondheid

Praktische informatie

 

  • Locatie: Online
  • Werk- en denkniveau: HBO
  • Maximaal aantal deelnemers: 6-8 personen

Deze online training duurt 1 dagdeel, van 9 tot 12.30 uur. Je krijgt twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Wat leer je?

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

  • De plek van publieke gezondheidszorg in ons zorgstelsel uit te leggen
  • Jouw doelen helder te formuleren
  • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in preventie


Programma

Introductie op het zorgstelsel
Wat zijn de kerntaken van publieke gezondheidszorg? Wat regelt de Wet publieke gezondheid? Wat is de rol van gemeenten en wat doet de GGD? We behandelen relevante spelers en hun rol. En we kijken naar de belangrijkste geldstromen.

Oefenen met je eigen casuïstiek
Nadenken over publieke gezondheidszorg werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we vantevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit de media.

Doelgroep

Deze online training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij volksgezondheid, preventie, sociaal domein en bestrijding van covid-19. Denk aan gezondheidsbevorderaars, leefstijlcoaches, beleidsmakers en adviseurs. Zowel  bij (semi)publieke organisaties zoal als private partijen.

Lesmateriaal

Bij deze online training ontvang je na afloop kosteloos het e-boek Zó werkt publieke gezondheidszorg, of naar keuze een ander e-boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 

Onze trainers

Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 

 

Incompany?

Uiteraard is deze training ook incompany beschikbaar. Voor bestuurders en managers bieden we op verzoek een maatwerktraining aan. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.


Bij het bijwonen van drie trainingen aangeboden door Zó werkt de zorg krijg je 150 euro korting. 

 

Beschrijving training

Wil je beter begrijpen wat publieke gezondheidszorg is? Wil je weten wat de Wet publieke gezondheid zoal regelt en hoe dit zich verhoudt tot andere zorgwetten? Vraag je je af welke plek preventie heeft in ons zorgstelsel en welke partijen hierin een rol in spelen? Dan is de training Zó werkt publieke gezondheidszorg echt iets voor jou.

De training is voor professionals die in en om de (publieke gezondheids)zorg werken: gezondheidsbevorderaars, leefstijlcoaches, praktijkondersteuners, beleidsmakers en adviseurs. We nemen je in vogelvlucht mee door het stelsel van publieke gezondheidszorg. We kijken naar de taak van de GGD en natuurlijk komt ook de bestrijding van covid-2019 aan bod. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en met onze denkmodellen. Het resultaat: Je kent de basis van het stelsel voor publieke gezondheidszorg en je weet de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Details
Type: Open Inschrijving
Locatie:

Online

Trainer: Gertrude van Driesten
Tweede trainer: Kees Wessels
Kosten: € 350 BTW vrij
Liever telefonisch contact? We helpen je graag. Vul onderstaande gegevens in of bel ons direct via 020 412 4001.

Vul hier uw naam en telefoonnummer in zodat wij u terug kunnen bellen!