Zó werkt de zorgverzekering - Online

Meer inzicht in het verzekeren van gezondheidsrisico’s

Praktische informatie

 

  • Locatie: Online
  • Werk- en denkniveau: HBO
  • Maximaal aantal deelnemers: 6-8 personen

Deze online training duurt 1 dagdeel, van 9 tot 12.30 uur. Je krijgt twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Wat leer je?

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

  • Het verschil uit te leggen tussen de basiszorgverzekering, aanvullende verzekeringen en volksverzekeringen
  • De rol van zorgverzekeraars en zorgkantoren te onderscheiden
  • Jouw doelen helder te formuleren
  • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in de wereld van zorgverzekeringen


Programma

 

Introductie op het zorgstelsel
Hoe zijn gezondheidsrisico’s in Nederland verzekerd? Wie zijn hierin de hoofdrolspelers? Welke wetten zijn van belang en hoe loopt de toegang naar zorg en ondersteuning? We belichten ook hoe het inkoopproces van zorgverzekeraars eruitziet en wat de belangrijkste geldstromen zijn.

Oefenen met je eigen casuïstiek
Nadenken over ons stelsel van zorgverzekeringen werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we vantevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit de praktijk.

Doelgroep

Deze online training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij zorg en ondersteuning en meer wil weten over de wijze waarop de zorg in Nederland verzekerd is: zorgprofessionals, beleidsmakers, adviseurs. Zowel bij bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

 

Lesmateriaal

Bij deze online training ontvang je na afloop kosteloos het e-boek Zó werkt de zorgverzekering, of naar keuze een ander e-boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 

Onze trainers

Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers zijn behendig met het kort en bondig uitleggen van de werking van ons zorgstelsel. Zij hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 

Incompany?

Uiteraard is deze training ook incompany beschikbaar. Voor bestuurders en managers bieden we op verzoek een maatwerktraining aan. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.


Bij het bijwonen van drie trainingen aangeboden door Zó werkt de zorg krijg je 150 euro korting. 

Beschrijving training

In het publieke debat over de zorg gaat het vaak over de rol van de zorgverzekeraar. Zeker in dit jaargetijde, nu de politiek debatteert over de zorgbegroting en alle burgers weer mogen overstappen naar de zorgverzekeraar van hun keuze. Hoe werkt het verzekeren van zorg eigenlijk? Wat is het verschil tussen een zorgverzekeraar en een zorgkantoor? En welke hoofdrolspelers zijn er nog meer?

De training is voor beleidsmakers, belangenbehartigers en professionals in en om de zorg die beter willen begrijpen hoe ons stelsel van zorgverzekeringen is opgebouwd. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en onze denkmodellen. Het resultaat: Je kent de basis van het verzekeren van zorg en je weet de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Details
Type: Open Inschrijving
Locatie:

Online

Trainer: Robin Fransman
Kosten: € 350 BTW vrij
Liever telefonisch contact? We helpen je graag. Vul onderstaande gegevens in of bel ons direct via 020 412 4001.

Vul hier uw naam en telefoonnummer in zodat wij u terug kunnen bellen!