Zó werkt de geneesmiddelenzorg - Online

De wereld rond geneesmiddelen beter begrijpen

Praktische informatie

 

  • Locatie: Online
  • Werk- en denkniveau: HBO
  • Maximaal aantal deelnemers: 6-8 personen

Deze online training duurt 1 dagdeel, van 9 tot 12.30 uur. Je krijgt twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Wat leer je?

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

  • De kern van geneesmiddelenzorg binnen ons zorgstelsel uit te leggen
  • Jouw doelen helder te formuleren
  • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners rond geneesmiddelenzorg

Programma

Introductie op het zorgstelsel
We bespreken de geneesmiddelenzorg in vogelvlucht: Welke route doorloopt een nieuw geneesmiddel? Welke organisaties bewaken de kwaliteit en veiligheid van een geneesmiddel? Welke wetten zijn relevant voor geneesmiddelenzorg? En hoe komt de prijs van een geneesmiddel tot stand?


Oefenen met je eigen casuïstiek
Nadenken over geneesmiddelenzorg werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we van tevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit ons werk.

 

Doelgroep

Deze online training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij of meer wil weten over geneesmiddelenzorg. Denk aan beleidsmakers, adviseurs en belangenbehartigers. Zowel bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

Lesmateriaal

Bij deze online training ontvang je na afloop kosteloos het e-boek Zo werk de geneesmiddelenzorg, of naar keuze een ander e-boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 

Onze trainer

Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.


Incompany?

Uiteraard is deze training ook incompany beschikbaar. Voor bestuurders en managers bieden we op verzoek een maatwerktraining aan. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.


Bij het bijwonen van drie trainingen aangeboden door Zó werkt de zorg krijg je 150 euro korting. 

Beschrijving training

Bijna iedereen gebruikt geneesmiddelen. Van een paracetamol tegen hoofdpijn tot chemotherapie bij kanker. Hoe komt een geneesmiddel tot stand? Wie bewaakt de veiligheid ervan? Welke wetten spelen hierbij een rol ? En wie bepaalt of een geneesmiddel in het verzekerde pakket komt? Als je antwoord wil weten op deze en nog veel meer vragen, dan is de training Zó werkt de geneesmiddelenzorg echt iets voor jou.

De training is voor professionals die in en om de (geneesmiddelen)zorg werken, zoals bij fabrikanten, in de apotheek, bij overheidsorganisaties en bij patiëntenverenigingen. We nemen je in vogelvlucht mee in de wereld van de geneesmiddelenzorg. We kijken naar de rol van relevante partijen, wetgeving en natuurlijk komen ook de geldstromen rond een geneesmiddel aan bod. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en onze denkmodellen. Het resultaat: Je kan globaal uitleggen hoe geneesmiddelenzorg in Nederland is geregeld en je kent de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Details
Type: Open Inschrijving
Locatie:

Online

Trainer: Kees Wessels
Kosten: € 350 BTW vrij
Liever telefonisch contact? We helpen je graag. Vul onderstaande gegevens in of bel ons direct via 020 412 4001.

Vul hier uw naam en telefoonnummer in zodat wij u terug kunnen bellen!