Zó werkt de gehandicaptenzorg - Online

Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking beter begrijpen

Praktische informatie

 

  • Locatie: Online
  • Werk- en denkniveau: HBO
  • Maximaal aantal deelnemers: 6-8 personen

Deze online training duurt 1 dagdeel, van 9 tot 12.30 uur. Je krijgt twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Wat leer je?

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

  • De hoofdvormen van gehandicaptenzorg te benoemen
  • Aan te geven hoe de inkoop en toegang op hoofdlijnen zijn geregeld en wat het verschil is tussen zorg in natura en pgb
  • Jouw doelen helder te formuleren
  • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in gehandicaptenzorg

 

Programma

Introductie op het zorgstelsel
Wat zijn de hoofdvormen van gehandicaptenzorg? Wat regelen de Wet publieke gezondheid, Wmo, Jeugdwet Zorgverzekeringswet en Wet langdurige zorg? Welke spelers kom je zoal tegen? Wat zijn vormen van wettelijke vertegenwoordiging? En uit welke wet worden hulpmiddelen betaald?

Oefenen met je eigen casuïstiek
Nadenken over gehandicaptenzorg werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we vantevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit de praktijk.

Doelgroep

Deze online training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij gehandicaptenzorg, zoals zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. Zowel  bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

Lesmateriaal

Bij deze online training ontvang je na afloop kosteloos het e-boek Zó werk de gehandicaptenzorg (dat in november 2020 verschijnt), of naar keuze een ander e-boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 

Onze trainers

Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.


Incompany?

Uiteraard is deze training ook incompany beschikbaar. Voor bestuurders en managers bieden we op verzoek een maatwerktraining aan. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.


Bij het bijwonen van drie trainingen aangeboden door Zó werkt de zorg krijg je 150 euro korting. 

Beschrijving training

Nederland telt twee tot drie miljoen mensen met een of meer beperkingen, van lichamelijke en zintuiglijke tot licht verstandelijke en zeer ernstige meervoudige beperkingen. Afhankelijk van hun situatie hebben deze mensen zorg en ondersteuning nodig. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat?

Als je beter wil begrijpen hoe gehandicaptenzorg geregeld is, dan is deze training echt iets voor jou.

De training is voor professionals die in en om de (gehandicapten)zorg werken: zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. We laten je zien wat de rol van de gemeente, zorgverzekeraars en zorgkantoren is en welke andere partijen van belang zijn. We bespreken relevante wetten en zoomen in op hulpmiddelen en het gebruik van een pgb. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en onze denkmodellen. Het resultaat: Je weet je weg te vinden in de gehandicaptenzorg en begrijpt beter hoe je jouw doelen daarbinnen kan bereiken.

Details
Type: Open Inschrijving
Locatie:

Online

Trainer: Gertrude van Driesten
Tweede trainer: Kees Wessels
Kosten: € 350 BTW vrij
Liever telefonisch contact? We helpen je graag. Vul onderstaande gegevens in of bel ons direct via 020 412 4001.

Vul hier uw naam en telefoonnummer in zodat wij u terug kunnen bellen!