Nooit meer een denkfout!

Denkfouten herkennen én vermijden

Beschrijving

Online Masterclass Nooit meer een denkfout!
Denkfouten herkennen én vermijden

Wil je jezelf en je team behoeden voor de valkuilen van het snelle denken? Wil je je bewust worden van je eigen vooringenomenheid en die van anderen? Wil je tunnelvisie en groepsdenken voorkomen?

Wie helder denkt, krijgt overzicht over complexe problemen en kan betere beslissingen nemen. Met onze masterclass Denkfouten vermijden krijg je inzicht in de werking van je brein. Je leert deze kennis slim in te zetten en weet hoe je valkuilen kunt vermijden.

Na deze masterclass kun je:

  • inspelen op de werking van je brein
  • je eigen valkuilen en denkfouten herkennen en vermijden
  • denkpatronen van jezelf en anderen doorzien
  • complexe problemen beter overzien
  • betere beslissingen nemen

Doelgroep
Deze online Masterclass is geschikt voor beleidsvoorbereiders en -makers, voor bestuurders, directies en toezichthouders.

Voor deze training gelden geen eisen voor het aanvangsniveau van deelnemers. De training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Programma

Tijdens deze masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

De werking van ons brein 
Je leert wat denken is en hoe denk je zelf nadenkt. Welke processen spelen zich af in ons hoofd en wat zijn de voor- en nadelen van routines?
Resultaat: door meer kennis van het brein en je eigen denkproces herken je denkfouten en kun je ze vermijden.

Psychologische mechanismes
In deze masterclass besteden we veel aandacht aan de zeven grootste valkuilen van het denken, waaronder de ‘confirmation bias’, het ‘beschikbaarheidseffect’ en het ‘halo-effect’.
Resultaat: je weet welke psychologische mechanismen je besluitvorming en je gedrag beïnvloeden en kunt deze herkennen en vermijden.

Denkfouten herkennen en kritisch doorvragen (eigen casus)
Ons snelle automatische denksysteem brengt ons soms op een dwaalspoor, maar niet altijd. We zoeken voorbeelden in onze eigen praktijk en in de actualiteit en analyseren de functie van de automatismen in ons brein. Welke helpen ons en welke brengen ons juist op een dwaalspoor? We oefenen met kritisch doorvragen om de automatismen te leren herkennen.
Resultaat: je weet welke kritische vragen je jezelf of anderen kunt stellen om denkfouten te voorkomen.

Lesmateriaal
Bij deze training ontvang je het boek  Nooit meer de weg kwijt in je brein. Dit boek is geschreven door de oprichters van de Denkacademie: Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten.

Praktisch

Locatie
Onze masterclasses en trainingen worden gegeven op een prettige en inspirerende plek: in het oude Wilhelmina Gasthuis in Amsterdam. Hier is ook ons kantoor gevestigd.

Lesmateriaal
Bij deze training ontvang je het boek Nooit meer de weg kwijt in je brein. Dit boek is geschreven door de oprichters van de Denkacademie: Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten.

Duur
Deze masterclass duurt 1 dag en duurt van 10:00 uur tot 16.30 uur. De masterclass vereist geen voorbereiding.

Maximaal aantal deelnemers: 10 personen

Onze trainers
Denken en communiceren is mensenwerk. Onze trainers zijn dan ook geen theoretici, maar ervaringsdeskundigen die alles weten van de praktijk.
Deze masterclass wordt gegeven door:

Elma Drayer

Shaun Lednor

Incompany
Deze masterclass kunnen we geven bij of voor uw organisatie. Indien gewenst wordt de masterclass aangepast aan uw concrete situatie of vragen. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Ervaringen

‘Ik heb er veel van geleerd. De theorie was heel onderhoudend en relevant voor onze praktijk. De trainers zijn zeer enthousiast en hebben grote kennis van zaken.’ - Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

‘Ik ben onder de indruk van de mate waarin ze zich in onze inhoudelijke context hebben verplaatst’ en: ‘Hun enthousiasme is aanstekelijk.’ - College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

‘Een mooie manier om reflectie op gang te brengen bij een doelgroep die dit van oudsher niet als makkelijk ervaart.’ - Neerlands diep

‘De masterclass argumenteren biedt bruikbare tools om beter en meer gestructureerd je boodschap te “verkopen”.’ - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

‘De trainingen van de Denkacademie zijn niet alleen heel leerzaam, ze zijn ook gewoon leuk. Zo gaat het verbeteren van je argumentatietechniek bijna vanzelf.’ - Fonds Podiumkunsten

‘De Argumentenladder helpt mij om mijn gedachten goed te ordenen.’ - DCMR Milieudienst Rijnmond

‘De cursus is zeer goed geland. Het heeft ons een gemeenschappelijke taal gegeven en we zijn veel meer bezig met mindmappen en ordenen.’ - Jeroen Bosch Ziekenhuis

Details
Type: Open Inschrijving
Locatie:

WG-plein 403, Amsterdam

Duur: 1 dag van 10:00 tot 16:30 uur
Groepsgrootte: Maximaal 10 personen
Kosten: € 695 BTW vrij
Beschikbare data
Liever telefonisch contact? We helpen je graag. Vul onderstaande gegevens in of bel ons direct via 020 412 4001.

Vul hier uw naam en telefoonnummer in zodat wij u terug kunnen bellen!