Glashelder Communiceren

Ontwikkel je eigen alarmsysteem voor vage taal!

Beschrijving

Word jij wel eens verkeerd begrepen? Of merk je dat je boodschap soms niet goed overkomt en dat stakeholders of klanten je niet goed begrijpen? Je doelgroep meekrijgen kan alleen als je boodschap glashelder is.

In deze masterclass gaan we je hersenen laten kraken en ga je heel concreet aan de slag met helder taalgebruik. Je leert hoe je vaag taalgebruik voortaan altijd kunt herkennen en vooral: wat je eraan kunt doen!

Met onze masterclass Glashelder Communiceren leer je hoe je vage taal kunt vermijden en hoe je jouw boodschap in concrete en duidelijke taal kunt overbrengen. Je ontwikkelt een feilloos alarmsysteem voor vage bewoordingen en zult merken dat je met je verhaal veel meer bereikt, zowel zakelijk als privé!

Na deze masterclass kun je:

  • glashelder communiceren;
  • vage bewoordingen direct herkennen en jezelf corrigeren;
  • je stakeholders of klanten beter meenemen in je verhaal;
  • meer resultaten bereiken met je verhaal!

Doelgroep

Beleidsvoorbereiders en -makers, professionals die in hun werk adviezen of rapporten moeten schrijven. Iedereen die regelmatig communiceert met stakeholders of klanten en wil leren om dit met meer resultaat te doen.

Voor deze training gelden geen eisen voor het aanvangsniveau van deelnemers. De training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Programma

In deze Masterclass van de Denkacademie gaan we je hersenen laten kraken en leer je alles over helder taalgebruik. Je leert hoe je vaag taalgebruik voortaan direct kunt herkennen en hoe je het zelf kunt vermijden. En minstens zo belangrijk: je leert wat je eraan kunt doen en hoe je jouw boodschap voortaan in concrete en duidelijke taal kunt overbrengen. Je zult meteen merken dat dat effect heeft.

Tijdens deze masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

Helder denken 
Als je glashelder wilt communiceren, kan dat niet zonder eerst helder te denken. We nemen je mee in de vier O’s van helder denken: observeren, ordenen, oordelen en overdenken. De focus ligt hierbij op observeren.
Resultaat: je weet hoe mensen waarnemen en wat er mis kan gaan bij het observeren.

Alarmsysteem voor vage taal
We besteden aandacht aan de vervormingen van taal en installeren bij jou een alarmsysteem voor vaag taalgebruik in je hoofd. We leggen uit hoe je een taxonomie kunt gebruiken om vervormingen van taal te definiëren en te herkennen, zowel in geschreven als in gesproken taal.
Resultaat: je zult vaag taalgebruik voortaan altijd herkennen en je weet hoe je het zelf kunt vermijden.

Concreter is beter
Concreet taalgebruik is de basis van helder denken en helpt om observatiefouten te voorkomen. We oefenen met gesproken taal en met je eigen teksten.
Resultaat: je weet welke woorden zinnen vaag maken en vooral: hoe je ze concreter en beter kunt maken. Je taalgebruik en je teksten worden glashelder en hebben meer effect.

Praktisch

Locatie
Onze masterclasses en trainingen worden gegeven op een prettige en inspirerende plek: in het oude Wilhelmina Gasthuis in Amsterdam. Hier is ook ons kantoor gevestigd.

Lesmateriaal
Bij deze training ontvang je het boek Nooit meer de weg kwijt in je brein. Dit boek is geschreven door de oprichters van de Denkacademie: Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten.

Duur
Deze masterclass duurt 1 dag en duurt van 10:00 uur tot 16.30 uur. De masterclass vereist geen voorbereiding.

Maximaal aantal deelnemers: 10 personen

Onze trainers
Denken en communiceren is mensenwerk. Onze trainers zijn dan ook geen theoretici, maar ervaringsdeskundigen die alles weten van de praktijk.
Deze masterclass wordt gegeven door:

Elma Drayer

Shaun Lednor

Incompany
Deze masterclass kunnen we geven bij of voor uw organisatie. Indien gewenst wordt de masterclass aangepast aan uw concrete situatie of vragen. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Ervaringen

‘Ik heb er veel van geleerd. De theorie was heel onderhoudend en relevant voor onze praktijk. De trainers zijn zeer enthousiast en hebben grote kennis van zaken.’ - Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

‘Ik ben onder de indruk van de mate waarin ze zich in onze inhoudelijke context hebben verplaatst’ en: ‘Hun enthousiasme is aanstekelijk.’ - College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

‘Een mooie manier om reflectie op gang te brengen bij een doelgroep die dit van oudsher niet als makkelijk ervaart.’ - Neerlands diep

‘De masterclass argumenteren biedt bruikbare tools om beter en meer gestructureerd je boodschap te “verkopen”.’ - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

‘De trainingen van de Denkacademie zijn niet alleen heel leerzaam, ze zijn ook gewoon leuk. Zo gaat het verbeteren van je argumentatietechniek bijna vanzelf.’ - Fonds Podiumkunsten

‘De Argumentenladder helpt mij om mijn gedachten goed te ordenen.’ - DCMR Milieudienst Rijnmond

‘De cursus is zeer goed geland. Het heeft ons een gemeenschappelijke taal gegeven en we zijn veel meer bezig met mindmappen en ordenen.’ - Jeroen Bosch Ziekenhuis

Details
Type: Open Inschrijving
Locatie:

WG-plein 403, Amsterdam

Groepsgrootte: Maximaal 10 personen
Kosten: € 756,25 Inclusief BTW
Beschikbare data
Liever telefonisch contact? We helpen je graag. Vul onderstaande gegevens in of bel ons direct via 020 412 4001.

Vul hier uw naam en telefoonnummer in zodat wij u terug kunnen bellen!