Krachtig argumenteren en overtuigen - Online

Haal het maximale uit elke situatie!

Beschrijving

Online Masterclass Krachtig argumenteren en overtuigen
Haal het maximale uit elke situatie!

Krachtig je visie van je mening neerzetten en onderbouwen. Snel, scherp en effectief reageren op een uitspraak van je collega. Argumenten zijn er in vele vormen en iedereen gebruikt ze dagelijks. Maar hoe krijg je jouw ideeën en voorstellen gemakkelijk over de bühne en hoe breng je anderen in beweging?

Krachtig argumenteren en overtuigen is te leren! En dat is minder moeilijk dan veel mensen denken. Krachtig argumenteren is vooral een kwestie van helder en stapsgewijs nadenken en hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. 

In de online masterclass ‘Krachtig Argumenteren’ ligt de focus op het bedenken, verwoorden en toetsen van argumenten. Je leert hoe je een strakke argumentatie kunt opzetten en hoe je anderen kunt overtuigen van de juistheid daarvan. Je leert een aantal veelvoorkomende drogredeneringen te herkennen en te vermijden én hoe je je argumenten helder op papier en in presentaties krijgt. Je gaat naar huis met veel tips & tricks om je argumenten zo overtuigend mogelijk te formuleren. En het effect daarvan zul je meteen merken! 

Wat leer je?

Na deze online masterclass kun je:

 • je eigen denkfouten herkennen en vermijden;
 • logisch redeneren;
 • helder argumenteren en
 • krachtig overtuigen.
 • mensen meekrijgen in wat jij wil  
 • het maximale uit elke situatie halen!

Programma

Dagdeel 1

 • Argumenteren
  We introduceren de Argumentenladder, een handig instrument waarmee je een redenering kunt toetsen. We oefenen met actuele meningen en argumenten, maar je gaat ook aan de slag met je eigen argumentatie.
 • Logische denkfouten (drogredeneringen) herkennen
  We gaan oefenen met het herkennen van de meest voorkomende drogredeneringen zoals een 'hellend-vlakredenering', 'ontduiken van de bewijslast' van 'op de man spelen' (ad hominem).
 • Overtuigen
  Met behulp van de klassieke drieslag uit de retorica: logo's, ethos en pathos, ga je aan het werk met een eigen redenering. Je oefent met de trainer en je mede-cursisten in het overtuigen van je publiek.

Resultaat

 • Je leert hoe je stellingen en argumenten kunt ordenen en hoe je ze kritisch kunt gebruiken. Met behulp van 'De Argumentenladder' kun je voortaan sneller en beter argumenteren
 • Je kent én herkent logische denkfouten en drogredeneringen. Je weet hoe je ze zelf kunt voorkomen.
 • Je kent de basisprincipes voor het houden van een overtuigend betoog en je weet hoe je het geleerde denkgereedschap kunt toepassen. Je hebt geoefend met een eigen praktijkvoorbeeld van argumentatie en hebt veel kennis en tips gekregen voor het overtuigen van jouw publiek!

Praktisch

 • Locatie: online
 • Werk- en denkniveau: HBO
 • Maximaal aantal deelnemers: 6-8 personen

Duur

Deze online training duurt 1 dagdeel.
U krijgt per dagdeel twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Doelgroep

Beleidsvoorbereiders en -makers, professionals die in hun werk adviezen moeten schrijven, geven en onderbouwen en deze helder en overtuigend willen overbrengen. Voor iedereen die regelmatig communiceert met belanghebbenden en klanten en wil leren om dit met meer resultaat te doen.

Werk- en denkniveau

Voor deze masterclass gelden geen eisen voor het aanvangsniveau van deelnemers. De training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Lesmateriaal

Bij deze training ontvang je het e-boek  Nooit meer de weg kwijt in je brein .  Dit boek is geschreven door de oprichters van de Denkacademie: Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten.

Onze trainers

Denken en communiceren is mensenwerk. Onze trainers zijn dan ook geen theoretici, maar ervaringsdeskundigen die alles weten van de praktijk.


Elma Drayer

Shaun Lednor

Incompany?
Deze online masterclass kunnen we geven bij of voor uw organisatie. Indien gewenst wordt de masterclass aangepast aan uw concrete situatie of vragen. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Ervaringen

‘Ik heb er veel van geleerd. De theorie was heel onderhoudend en relevant voor onze praktijk. De trainers zijn zeer enthousiast en hebben grote kennis van zaken.’ - Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

‘Ik ben onder de indruk van de mate waarin ze zich in onze inhoudelijke context hebben verplaatst’ en: ‘Hun enthousiasme is aanstekelijk.’ - College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

‘Een mooie manier om reflectie op gang te brengen bij een doelgroep die dit van oudsher niet als makkelijk ervaart.’ - Neerlands diep

‘De masterclass argumenteren biedt bruikbare tools om beter en meer gestructureerd je boodschap te “verkopen”.’ - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

‘De trainingen van de Denkacademie zijn niet alleen heel leerzaam, ze zijn ook gewoon leuk. Zo gaat het verbeteren van je argumentatietechniek bijna vanzelf.’ - Fonds Podiumkunsten

‘De Argumentenladder helpt mij om mijn gedachten goed te ordenen.’ - DCMR Milieudienst Rijnmond

‘De cursus is zeer goed geland. Het heeft ons een gemeenschappelijke taal gegeven en we zijn veel meer bezig met mindmappen en ordenen.’ - Jeroen Bosch Ziekenhuis

Details
Type: Open Inschrijving
Locatie:

Online

Duur: 1 dagdeel
Groepsgrootte: Maximaal 6-8 personen
Kosten: € 395 BTW vrij
Beschikbare data
Liever telefonisch contact? We helpen je graag. Vul onderstaande gegevens in of bel ons direct via 020 412 4001.

Vul hier uw naam en telefoonnummer in zodat wij u terug kunnen bellen!