Helder Denken - Online

Slimmer, beter én sneller leren denken

Beschrijving

Krijg je een overvloed aan informatie en moet je snel complexe beslissingen nemen, adviezen geven, oordelen, je keuzes onderbouwen? Dan kan de Denkacademie je helpen!

Met onze online training 'Helder Denken' vergroot je snel en effectief je denkkracht, zodat je valkuilen leert vermijden en beter denkwerk verricht in minder tijd. Je leert ook hoe je je denkwerk helder kan overbrengen en anderen kunt overtuigen van je standpunt.

Wat leer je in deze training?

 • Denkpatronen doorzien
 • Complexe informatie visualiseren
 • Helder analyseren
 • Helder communiceren
 • Goed argumenteren
 • Krachtig overtuigen

Programma

Dagdeel 1

 • Hoe werkt ons brein?
  Wat is denken eigenlijk en hoe denk jij zelf na? Welke processen spelen zich af in ons hoofd?
 • Hoe nemen we waar en wat kan er misgaan bij observeren? We besteden aandacht aan de meest voorkomende observatiefouten en hoe je ze kunt voorkomen en repareren.
 • Concretiseren
  Concreter is beter. Concreet taalgebruik is de basis van helder denken en helpt om observatiefouten te voorkomen. We behandelen zeven vervormingen van taal en passen deze onder meer toe op teksten en voorbeelden uit de eigen praktijk.
 • Argumenteren
  Hoe kun je stellingen en argumenten ordenen? Hoe kun je deze kritisch beoordelen? Hoe kun je je argumentatie verbeteren? Je leert De Argumentenladder gebruiken om snel en goed te argumenteren.

 

Dagdeel 2

 • Denksessie
  Een denksessie is een manier om snel en gericht veel informatie te verzamelen en om observatiefouten te voorkomen. We gaan aan de slag met een complex vraagstuk, formuleren een centrale vraag en verzamelen de antwoorden in een denksessie.
 • Drogredeneringen
  Wat zijn logische denkfouten, ook bekend als drogredeneringen? Wat zijn de belangrijkste typen, hoe kun je ze herkennen en voorkomen? Deelnemers gaan op zoek naar drogredeneringen uit de eigen praktijk.
 • Overtuigen
  Wat zijn de basisprincipes voor het houden van een overtuigend betoog? Hoe kun je het geleerde denkgereedschap toepassen? Deelnemers passen het geleerde meteen toe in de praktijk en formuleren een overtuigend betoog.

Praktisch

 • Locatie: online
 • Maximaal: 6-8 personen
 • Werk- en denkniveau: HBO

Duur

Deze online training duurt 2 dagdelen, verdeeld over 2 weken.
U krijgt per dagdeel twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Doelgroep

Professionals die geconfronteerd worden met een overvloed aan informatie, snel complexe beslissingen moet nemen of adviezen moet geven en oordelen moet onderbouwen.

Lesmateriaal

Ons e-boek Nooit meer de weg kwijt in je brein, geschreven door de oprichters van de Denkacademie, Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs.

Incompany?

Uiteraard is deze online training ook incompany beschikbaar. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Trainers

Elma Drayer Shaun Lednor

Klantervaring

‘Ik heb er veel van geleerd. De theorie was heel onderhoudend en relevant voor onze praktijk. De trainers zijn zeer enthousiast en hebben grote kennis van zaken.’ - Raad voor Volksgezondheid en Samenleving
 
‘Ik ben onder de indruk van de mate waarin ze zich in onze inhoudelijke context hebben verplaatst’ en: ‘Hun enthousiasme is aanstekelijk.’ - College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
 
‘Een mooie manier om reflectie op gang te brengen bij een doelgroep die dit van oudsher niet als makkelijk ervaart.’ - Neerlands diep
 
‘De masterclass argumenteren biedt bruikbare tools om beter en meer gestructureerd je boodschap te “verkopen”.’ - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 
‘De trainingen van de Denkacademie zijn niet alleen heel leerzaam, ze zijn ook gewoon leuk. Zo gaat het verbeteren van je argumentatietechniek bijna vanzelf.’ - Fonds Podiumkunsten
 
‘De Argumentenladder helpt mij om mijn gedachten goed te ordenen.’ - DCMR Milieudienst Rijnmond
 
‘De cursus is zeer goed geland. Het heeft ons een gemeenschappelijke taal gegeven en we zijn veel meer bezig met mindmappen en ordenen.’ - Jeroen Bosch Ziekenhuis
Details
Type: Open Inschrijving
Locatie:

Online

Duur: 2 dagdelen
Groepsgrootte: Maximaal 6-8 personen
Kosten: € 695 BTW vrij
Beschikbare data
Liever telefonisch contact? We helpen je graag. Vul onderstaande gegevens in of bel ons direct via 020 412 4001.

Vul hier uw naam en telefoonnummer in zodat wij u terug kunnen bellen!