Visionair denken

Visionair denken

Beschrijving

Komen mijn persoonlijke waarden overeen met de waarden van mijn organisatie? En hoe kan ik die in een overtuigend verhaal aan anderen vertellen? In de training ‘Visionair denken’ krijg je antwoord op deze vragen.

Met onze waardenkaart onderzoek je welke waarden bij jou persoonlijk passen en welke waarden voor je organisatie gelden.

Door de training krijg je inzicht in de samenhang ertussen. Je krijgt instrumenten om je visie in een aansprekend verhaal te gieten, welke je overtuigend kunt vertellen aan anderen. 

Programma

De Waardenkaart: een visie is geen abstract verhaal, maar een doorleefd idee, een voorstelbare stip op de horizon. Een visie is gebaseerd op waarden. Vanuit het waardenmodel van Jonathan Haidt onderzoek je je eigen waarden en breng je die in kaart. Vervolgens verbind je je persoonlijke waarden met die van je organisatie.

Observeren: hoe nemen we waar, en wat kan er misgaan bij observeren? We besteden aandacht aan de meest voorkomende observatiefouten bij het formuleren van een visie, en hoe je ze kunt voorkomen en repareren.

Concreter is beter: een overtuigende visie presenteren, begint met helder taalgebruik. Het concreter-is-beter-model biedt hier zeven praktische handvatten voor.

De Argumentenladder: een heldere visie vereist heldere argumentatie. Onze Argumentenladder helpt je daarbij. Je onderzoekt de deugdelijke onderbouwing van je visie.

Overtuigen: Hoe breng je een heldere visie overtuigend over? We oefenen met de basisprincipes uit de retorica.

Lesmateriaal

Ons boek Nooit meer de weg kwijt in de brein ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs. Deze kun je naderhand altijd raadplegen om je brein weer even op peil te brengen.

Werk- en denkniveau

Voor deze training gelden geen eisen voor het aanvangsniveau van deelnemers. De training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Aanpak

Wie bij ons een training volgt, vergroot zijn denkkracht. Hoe we dat doen? Door onze heldere aanpak: 

  • We delen het denken op in fases, en geven elke fase specifieke aandacht. We wijzen je op de valkuilen en de beste denkstrategieën per fase.
  • We richten ons op jouw praktijk. Denken is voor ons geen wetenschappelijke exercitie, maar een ambacht. Dus geen ingewikkelde theoretische modellen, maar denkgereedschap dat zich in de praktijk heeft bewezen. En waarmee je meteen aan het werk kunt.
  • We visualiseren al ons werk. Als trainingentak van De Argumentenfabriek hebben we de beschikking over de beste vormgevers. Van lesmateriaal tot denkgereedschap: alles is overzichtelijk en fraai gevisualiseerd.
  • We zijn experts op het gebied van denken. Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het begeleiden en verhelderen van denkprocessen, en gebruiken ons denkgereedschap dagelijks.

Contact

Contact

Wil je meer weten over deze training en wat wij kunnen betekenen?

Neem voor meer informatie contact op met:

Shaun Lednor, chef Denkacademie bij De Argumentenfabriek

Details
Type: Organisatieontwikkeling
Locatie:

InCompany of in overleg

Duur: 3 dagen van 10:00 tot 16:30 uur
Groepsgrootte: Maximaal 10 deelnemers