Krachtig argumenteren en overtuigen

In company

Beschrijving

Masterclass Krachtig argumenteren en overtuigen
Haal het maximale uit elke situatie!

Krachtig je visie of je mening neerzetten en onderbouwen. Snel, scherp en effectief reageren op een uitspraak van je collega. Argumenten zijn er in vele vormen en iedereen gebruikt ze dagelijks. Maar Hoe krijg je jouw ideeën en voorstellen gemakkelijk over de bühne en hoe breng je anderen in beweging?

Krachtig argumenteren en overtuigen is te leren! En dat is minder moeilijk dan veel mensen denken. Krachtig argumenteren is vooral een kwestie van helder en stapsgewijs nadenken en hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. 

In de training ‘Krachtig Argumenteren’ ligt de focus op het bedenken, verwoorden en toetsen van argumenten. Je leert hoe je een strakke argumentatie kunt opzetten en hoe je anderen kunt overtuigen van de juistheid daarvan. Je leert een aantal veelvoorkomende drogredeneringen te herkennen en te vermijden én hoe je je argumenten helder op papier en in presentaties krijgt. Je gaat naar huis met veel tips & tricks om je argumenten zo overtuigend mogelijk te formuleren. En het effect daarvan zul je meteen merken! 

Wat leer je?

Na deze masterclass kun je:

 • je eigen denkfouten herkennen en vermijden;
 • logisch redeneren;
 • helder argumenteren en
 • krachtig overtuigen.

En daardoor:

 • mensen meekrijgen in wat jij wil en
 • het maximale uit iedere situatie halen!

Doelgroep

Beleidsvoorbereiders en -makers, professionals die in hun werk adviezen moeten schrijven, geven en onderbouwen en deze helder en overtuigend willen overbrengen. Voor iedereen die regelmatig communiceert met stakeholders of klanten en wil leren om dit met meer resultaat te doen.

Werk- en denkniveau

Voor deze training gelden geen eisen voor het aanvangsniveau van deelnemers. De training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Programma

Tijdens deze masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

Argumenteren
We introduceren de Argumentenladder, een handig instrument waarmee je een redenering kunt toetsen. We oefenen met actuele opinies en argumenten, maar je gaat ook aan de slag met je eigen argumentatie.

Logische denkfouten (drogredeneringen) herkennen
We gaan oefenen met het herkennen van de meest voorkomende drogredeneringen zoals een ‘hellend-vlakredenering’, ‘ontduiken van de bewijslast’ of ‘op de man spelen’ (ad hominem).

Resultaat

 • Je kent én herkent logische denkfouten en drogredeneringen en weet hoe je ze kunt voorkomen.
 • Je leert hoe je stellingen en argumenten kunt ordenen en hoe je ze kritisch kunt beoordelen. Met behulp van ‘De Argumentenladder’ kun je voortaan sneller en beter  argumenteren
 • Je kent de basisprincipes voor het houden van een overtuigend betoog en je weet hoe je het geleerde denkgereedschap kunt toepassen. Je hebt geoefend met een eigen praktijkvoorbeeld van argumentatie en hebt veel kennis en tips gekregen voor het overtuigen van jouw publiek!

Overtuigen
Met behulp van de klassieke drieslag uit de retorica: logos, ethos en pathos, ga je aan het werk met een eigen redenering. Je oefent met de trainer en je mede-cursisten in het overtuigen van je publiek.

Lesmateriaal
Bij deze training ontvang je het boek  Nooit meer de weg kwijt in je brein. Dit boek is geschreven door de oprichters van de Denkacademie: Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten.

Aanpak

Denken en communiceren is mensenwerk. Onze trainers zijn dan ook geen theoretici, maar ervaringsdeskundigen die alles weten van de praktijk.

Wie bij ons een training volgt, vergroot zijn denkkracht. Hoe we dat doen? Door onze heldere aanpak: 

 • We delen het denken op in fases, en geven elke fase specifieke aandacht. We wijzen je op de valkuilen en de beste denkstrategieën per fase.
 • We richten ons op jouw praktijk. Denken is voor ons geen wetenschappelijke exercitie, maar een ambacht. Dus geen ingewikkelde theoretische modellen, maar denkgereedschap dat zich in de praktijk heeft bewezen. En waarmee je meteen aan het werk kunt.
 • We visualiseren al ons werk. Als trainingentak van De Argumentenfabriek hebben we de beschikking over de beste vormgevers. Van lesmateriaal tot denkgereedschap: alles is overzichtelijk en fraai gevisualiseerd.
 • We zijn experts op het gebied van denken. Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het begeleiden en verhelderen van denkprocessen, en gebruiken ons denkgereedschap dagelijks.

Voor deze training gelden geen eisen voor het aanvangsniveau van deelnemers. De training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Contact

Wil je meer weten over deze training en wat wij kunnen betekenen?

Neem voor meer informatie contact op met: Shaun Lednor.

Details
Type: Organisatieontwikkeling
Locatie:

InCompany of in overleg

Trainer: Shaun Lednor
Tweede trainer: Elma Drayer
Duur: 1 dag van 10:00 tot 16.30 uur
Groepsgrootte: maximaal 10 personen