Data visualiseren

Data visualiseren

Beschrijving

Aan data geen gebrek vandaag de dag. Maar data zijn  pas waardevol naarmate je deze in de praktijk kunt gebruiken. Helder visualiseren is hiervoor essentieel. Een enorme spreadsheat leest en begrijpt bijna niemand, maar een goede visualisatie komt direct bij iedereen binnen. In deze training leer je hoe je een goede datavisualisatie maakt: wat er mogelijk is, hoe je de beste oplossing kiest, en wat dit betekent voor jouw praktijk. Je oefent direct met visualiseren. Na afloop ontwerp je visualisaties die meteen treffend zijn. En er nog mooi uitzien ook.

De training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Programma

  • Datavisualisatie: wat is datavisualisatie, en waarom werkt het? En wat werkt er niet? We geven je de belangrijkste conclusies uit wetenschap en praktijk. Je beoordeelt met deze kennis een aantal visualisaties. 
  • Basisvormen: je leert de belangrijkste vormen van datavisualisatie kennen, en hun bijbehorende voor- en nadelen. Je maakt meteen zelf een aantal datavisualisaties. 
  • Functionaliteit: datavisualisatie kan verschillende functies vervullen binnen een organisatie? We leren je wat die verschillende functies zijn, en wat dat betekent voor de inhoud, vorm en presentatie van je visualisatie. Je oefent met een casus uit je eigen praktijk. 
  • Dataprojecten ontwerpen: met alle kennis uit de voorgaande modules ontwerp je een concreet dataproject voor je eigen organisatie: van dataverzameling tot verwerking tot visualisatie. Je kunt hier na afloop van de training meteen verder mee aan de slag.

Aanpak

Wie bij ons een training volgt, vergroot zijn denkkracht. Hoe we dat doen? Door onze heldere aanpak: 

  • We delen het denken op in fases, en geven elke fase specifieke aandacht. We wijzen je op de valkuilen en de beste denkstrategieën per fase.
  • We richten ons op jouw praktijk. Denken is voor ons geen wetenschappelijke exercitie, maar een ambacht. Dus geen ingewikkelde theoretische modellen, maar denkgereedschap dat zich in de praktijk heeft bewezen. En waarmee je meteen aan het werk kunt.
  • We visualiseren al ons werk. Als trainingentak van De Argumentenfabriek hebben we de beschikking over de beste vormgevers. Van lesmateriaal tot denkgereedschap: alles is overzichtelijk en fraai gevisualiseerd.
  • We zijn experts op het gebied van denken. Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het begeleiden en verhelderen van denkprocessen, en gebruiken ons denkgereedschap dagelijks.

Contact

Contact

Wil je meer weten over deze training en wat wij kunnen betekenen?

Neem voor meer informatie contact op met:

Shaun Lednor, chef Denkacademie bij De Argumentenfabriek

Details
Type: Organisatieontwikkeling
Locatie:

De Denkacademie in Amsterdam of op locatie bij cliënt.

Duur: Twee dagdelen van vier uur
Groepsgrootte: Maximaal 10 deelnemers