Over ons

De Denkacademie helpt mensen helder denken voor goede en snelle resultaten. Dit is onze missie, vanuit de overtuiging dat helder denken de wereld beter maakt.

Scroll verder

Onze missie

De Denkacademie helpt mensen helder denken voor goede en snelle resultaten. Dit is onze missie, vanuit de overtuiging dat helder denken de wereld beter maakt.

Wij geven mensen visueel denkgereedschap zodat ze betere beslissingen kunnen nemen. Wil je grip krijgen op een complex vraagstuk? Snel tot een weloverwogen beslissing komen? Denkfouten herkennen en voorkomen? Anderen overtuigen van jouw standpunt? Met infographics een verhaal vertellen? Data visualiseren? Dan ben je bij De Denkacademie aan het juiste adres.

Mensen

Denken is mensenwerk. En onze trainers zijn geen theoretici, maar ervaringsdeskundigen op het gebied van helder denken in de praktijk. 

Ons verhaal

In 2009 richtten Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten De Denkacademie op, de opleidingentak van De Argumentenfabriek. De aanleiding daarvoor was dat de klanten van De Argumentenfabriek vroegen: kunnen jullie ons leren om helder te denken en informatie te visualiseren? Kees en Suzanne schreven De gids voor helder denken. Nooit meer de weg kwijt in je brein. Op basis daarvan maakten ze een programma voor een training Helder Denken. Inmiddels hebben we honderden professionals getraind bij meer dan veertig bedrijven en organisaties: van de Autoriteit Financiële Markten tot en met KLM , en van ING bank tot en met RTL Nederland.


Maatschappelijke impact 
De Denkacademie leert professionals helder na te denken. Wie helder denkt, krijgt overzicht over complexe problemen en kan betere beslissingen nemen. Door onze trainingen dragen wij bij aan een betere wereld.

Cultuur

De Argumentenfabriek heeft haar bedrijfscultuur geëxpliciteerd op een Cultuurkaart. Hierop staan de zes kernwaarden van de fabriek en de hierbij passende werkhouding. Download onze Cultuurkaart

 

Verantwoord ondernemen

De Denkacademie heeft oog voor de toekomst en daarom proberen we zo duurzaam mogelijk te werken.

In de dagelijkse praktijk betekent dit dat we in principe reizen met het openbaar vervoer, dat we werken met zo duurzaam mogelijk meubilair, en dat we op de fabriek biologisch en vegetarisch lunchen. Vanzelfsprekend hebben we fair trade koffie en hagelslag en onze kaarten drukken we af op gecertificeerd FSC-papier.

Wil je meer weten over hoe wij bewust werken of heb je suggesties hoe wij dit kunnen verbeteren?

 

Algemene voorwaarden

Op alle activiteiten van De Denkacademie zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 

Wat is het laatste nieuws?

Meer
Brexit, klimaatdrammers en blokkeerfriezen woensdag 17 juli 2019
Neologismen als 'brexit' en 'klimaatdrammers' worden veel ingezet voor 'framing'. Hiermee wordt een ingewikkeld verhaal samengevat in één nieuwe, pakkende term, die goed blijft hangen. Maar hoe onschuldig is dit?
Lees meer
Brexit, klimaatdrammers en blokkeerfriezen woensdag 17 juli 2019
Brexit, klimaatdrammers, blokkeerfriezen en sjoemelsoftware. Neologismen worden vaak ingezet als middel voor 'framing'. Ze blijven goed hangen bij de doelgroep en zijn dan ook effectief om een boodschap over te brengen.
Lees meer
Enthousiaste reacties na workshop ‘Hoe we onszelf voor de gek houden’ dinsdag 9 juli 2019
Op een zaterdag in juni volgden tachtig opruimcoaches de workshop van Suzanne Weusten ‘Hoe we onszelf voor de gek houden.’ De workshop was onderdeel van de themadag over ‘uitstelgedrag en beslisvaardigheid’ van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers.
Lees meer
Interview | Kees Kraaijeveld: 'Geen bestuurder vraagt zich af wat het kost' maandag 1 juli 2019
In een interview met Stichting IZZ geeft Kees Kraaijeveld uitleg wat er mis is met de regelgeving in de zorg en welke gevolgen dit heeft voor de toekomst.
Lees meer
Column: hogere loonstijgingen zijn een kwestie van macht zaterdag 22 juni 2019
Wil premier Mark Rut­te naar Europa? Afgelopen weekeinde leek het er eerder op dat de oud-personeelsman van Unilever solliciteert naar een functie bij de vakbeweging.
Lees meer
Onbekend maakt onbemind? vrijdag 21 juni 2019
Hoewel gemeenten procesregisseur zijn voor personen die met zorg- én veiligheidsmaatregelen te maken hebben, leggen gemeenten relatief weinig cases voor aan het Zorg- en Veiligheidshuis. Hoe komt dat?
Lees meer