Wisselen van baan, is dat verstandig?

Hoewel de wens om van werk te veranderen blijft, kan onzekerheid in deze tijd een grote rol spelen bij het uitstellen van de beslissing om van baan te wisselen. Gelukkig gaan crisistijden weer voorbij en de argumenten om te blijven of om te vertrekken, blijven altijd relevant. Gebruik onze Argumentenkaart dan ook zeker (nu of in de toekomst) als hulpmiddel bij het maken van deze soms lastige beslissing.

Wat zijn de argumenten voor en tegen het wisselen van je baan? Dat was de centrale vraag bij de eerste netwerkbijeenkomst voor young professionals bij De Argumentenfabriek in het najaar van 2019. Inmiddels is de Argumentenkaart af!

Het hoofddoel van de netwerkbijeenkomst was om met een groep frisse denkers van gedachten te wisselen over dit tijdloze onderwerp. Een onderwerp dat veel young professionals bezighoudt. Hiernaast vinden we het leuk om nieuwe relaties met De Argumentenfabriek kennis te laten maken en willen we natuurlijk graag horen waar andere young professionals in hun werkveld mee bezig zijn.

Tijdens de netwerkbijeenkomst inventariseerden we veel verschillende argumenten. Veel argumenten zullen herkenbaar zijn zoals: ‘Ik sta niet (meer) achter de missie van de organisatie waar ik nu werk’ of juist: ‘Ik voel me thuis in de cultuur van mijn huidige organisatie’. De groep kwam snel op dreef met een lange lijst aan argumenten als resultaat. Met collega’s hebben we vervolgens een tweede denksessie gehouden. Beide sessies hebben geleid tot deze vormgegeven Argumentenkaart. De argumenten gaan zowel over de inhoudelijke werkzaamheden, de ontwikkelkansen die een baan biedt, het type organisatie waar je werkt en de arbeidsvoorwaarden als over je eigen overtuigingen en de balans tussen werk en privé die een baan wel of niet biedt.

De kaart gaat niet in op het al dan niet eigen baas worden. Die argumenten staan op de eerder uitgebrachte kaart ‘Eigen baas’.

Meer weten?

De Argumentenkaart van baan wisselen is online te bekijken en te downloaden. Komend jaar organiseren we een tweede young professionals bijeenkomst. Een goede kans om met elkaar en ons kennis te maken!

Wil je op de hoogte blijven? Laat een bericht achter via secretariaat@argumentenfabriek.nl.