Regiovisie als gezamenlijk contract én kompas

“Deze visie is ons gezamenlijke contract en kompas in de samenwerking.” Zo omschrijven veertien bestuurders van ouderenzorginstellingen in de regio Apeldoorn en Zutphen de regiovisie ouderenzorg die ze gezamenlijk met het Zorgkantoor Zilveren Kruis hebben gemaakt. De Argumentenfabriek begeleidde de bestuurders bij het maken van de visie.

In een online presentatie deelden douderenzorgbestuurders onlangs de visie met belangrijke stakeholders als ziekenhuizen, huisartsen, ggz-instellingen, gemeenten, woningbouwcorporaties en  onderwijsinstellingen. De reacties van deelnemers aan de online presentatie waren positief en varieerden van ‘dank voor deze stap’ en ‘laten we snel kijken waar we samen kunnen optrekken’, tot een ‘mooi en memorabel moment’.   

Langer thuis 
De bestuurders zijn ervan overtuigd dat voor het in stand houden van goede ouderenzorg net nodig is dat ouderen zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Met de inzet van technologie en het bieden van kennis en ondersteuning aan mantelzorgers willen ze hieraan bijdragen. Om personeel te behouden, willen de instellingen gezamenlijk medewerkers ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden bieden, over de organisaties heen. En ze willen samen experimentehouden om medewerkers die dit willen, meer contracturen aan te bieden. Bekijk de regiovisie hier om te zien wat bestuurders zeggen over onderwerpen als opleiden, imago, concentratie van specialistische zorg en het gebruik van technologie. 

Meer weten? 

De regiovisie voor Apeldoorn-Zutphen is de vijfde regiovisie die De Argumentenfabriek heeft begeleid. Hier zie je de visies van de andere regios met iedere een eigen invulling. Vragen of ook een visie realiseren? Neem contact op met Kees Wessels, Chef Zorg en welzijn.