Hoe vervul je je rol als raadslid in de regionale energietransitie?

De Regionale Energiestrategie wordt een flinke opgave voor decentrale overheden; gemeenten, provincies en waterschappen. Vele bestuursorganen moeten het eens worden over hoe en welke duurzame keuzes er gemaakt gaan worden. Hoe zorg je er als raadslid voor dat je in dit proces meetelt?

Chef Gemeenten bij De Argumentenfabriek, Dries Bartelink, legt het in onderstaand filmpje -dat vorige maand uitkwam- uit: 

Overzicht rollenkaarten RES

Eind november plaatsten we op de website van De Argumentenfabriek reeds dit bericht over hoe de verschillende rollen als volksvertegenwoordiger zijn in te vullen. De drie rollenkaarten die De Argumentenfabriek ontwikkelde geven hierbij handvatten en inspiratie. Ze zijn gratis te downloaden als losse kaarten én in combinatie met een informatiekaart die beknopt uitlegt wat een regionale energiestrategie inhoudt. Download de kaarten hieronder en deel ze vooral met volksvertegenwoordigers in je omgeving.

Provinciale Statenleden:

Algemeen Bestuursleden waterschappen:

Gemeenteraadsleden:

Rollenkaart

Rollenkaart

Rollenkaart

Informatiekaart + Rollenkaart

Informatiekaart + Rollenkaart

Informatiekaart + Rollenkaart

Workshops voor raadsleden

Ben je geïnteresseerd in een workshop over het invullen van je rol als raadslid in de regionale energietransitie, in een team of individueel? Bel of mail dan gerust met Dries Bartelink.

De Denkacademie ontwikkelde daarnaast ook nog drie verschillende workshops van elk een halve dag om de vaardigheden als volksvertegenwoordiger te verbeteren of aan te scherpen. Ben je geïnteresseerd in het bijwonen van een van deze workshops? Ga dan naar het overzicht van workshops voor raadsleden.