Denkacademie vergroot het leervermogen van het Europees Parlement

In de laatste twee weken van januari 2020 verzorgde de Denkacademie een training voor de afdeling Learning and Development van het Europees Parlement. Het doel van de training was het vergroten van het leervermogen van het Europees Parlement en dat lukte!

De deelnemers gingen aan de slag met ons beproefde denkgereedschap. Dit keer werd het ingezet om de leerbehoeften van parlementsleden en medewerkers beter te analyseren en vervolgens te voorzien van het beste aanbod. En met succes!

‘Mind opening’, was de reactie van deelnemers na afloop. Ze zien in het geleerde een grote praktische meerwaarde voor hun werk. Als hoogtepunten van de driedaagse training werden genoemd: inzicht in vooringenomenheden, het belang van concrete taal en de waarde van heldere argumentatie.

Voor de trainers van de Denkacademie was het interessant om de eigen aanpak eens te testen in de volledig andere omgeving van een Europees instituut, met 10 verschillende nationaliteiten en Engels als voertaal.

En dat werkt dus. ‘Specific is terrific’ werkt net zo goed als ‘concreter is beter’. Een ‘thinking session’ is net zo effectief als een denksessie, ook in deze context. En dat is goed nieuws, want helder denken is buiten onze grenzen net zo nodig als erbinnen!

 

De schrijver van dit artikel is Shaun Lednor.

Wil je ook kennis maken met ons handige denkgereedschap? Kijk dan eens bij ons ruime aanbod beproefde trainingen.