Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Kinderpardon: Hoe Rutte wegkomt met drogredenen dinsdag 11 september 2018
Suzanne Weusten ontdekt gaten in de redenering van Rutte rondom de zaak van Lili en Howick.
Lees meer
Kraakheldere stukken schrijven in korte tijd woensdag 5 september 2018
Je hebt een fantastisch idee. Het past binnen de financiële kaders en de doelstellingen van je organisatie. Nu moet je het alleen nog in een voorstel gieten. Maar is je idee wel een échte oplossing? En hoe zorg je voor een tekst waarmee je de directie of het management overtuigt?
Lees meer
Dit is de positieve tegenhanger van xenofobie woensdag 29 augustus 2018
Suzanne Weusten – Over de resultaten van het beruchte Milgram experiment waarover niemand het ooit heeft.
Lees meer
Dafne Schippers trekt een lange neus donderdag 16 augustus 2018
Sinds dit weekend is Dafne Schippers niet meer de koningin van de sprint. Op de EK Atletiek in Berlijn haalde ze brons op de 100 meter en zilver op de 200 meter. Haar rivale Dina Asher-Smith versloeg haar op beide afstanden. Hoe snel ook, in het licht van haar eerdere overwinningen was dit een tegenvaller voor Schippers.
Lees meer
Denkfout van de week: De zelfoverschatting van Theresa May donderdag 19 juli 2018
Dat May al een jaar wankelend overeind probeert te blijven tussen de 'Brexiteers' en de 'Remainers' is het gevolg van grove zelfoverschatting.
Lees meer
Waarom we voor (nep)kortingen vallen donderdag 5 juli 2018
Column - Ik heb mijn zorgverzekering collectief afgesloten, via mijn sportclub. Daarmee bespaar ik 10 procent op de premie. Slim, constateerde ik tevreden toen ik twee jaar geleden overstapte naar mijn huidige zorgverzekeraar. Maar deze beslissing is toch niet slim geweest, blijkt nu.
Lees meer
De blinde vlek van Donald Trump maandag 2 juli 2018
Mark Rutte kreeg dit weekend ongevraagd advies. Zijn bezoek op maandag aan Donald Trump was voor verschillende media aanleiding om buitenlandexperts, politici en gedragsdeskundigen te vragen hoe onze minister president zich moet gedragen en welke onderwerpen hij moet aansnijden.
Lees meer
Magisch denkende voetballers woensdag 27 juni 2018
Johan Cruijff spuugde voor een wedstrijd altijd zijn kauwgom op de helft van de tegenstander. Toen hij het een keertje vergat - tijdens de Europa Cup I-finale in 1969 tegen AC Milan - verloor Ajax met 4-1.
Lees meer
Drogredenen in de discussie over ‘De moeder de vrouw’ donderdag 21 juni 2018
Door Suzanne Weusten, psycholoog – 'De vrouw wordt teruggebracht tot haar rol als moeder,’ schrijft Beitske Bouwman op de website van de Volkskrant. Suzanne Weusten signaleert twee drogredenen in Bouwmans betoog.
Lees meer