Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Brexit, klimaatdrammers en blokkeerfriezen woensdag 17 juli 2019
Neologismen als 'brexit' en 'klimaatdrammers' worden veel ingezet voor 'framing'. Hiermee wordt een ingewikkeld verhaal samengevat in één nieuwe, pakkende term, die goed blijft hangen. Maar hoe onschuldig is dit?
Lees meer
Enthousiaste reacties na workshop ‘Hoe we onszelf voor de gek houden’ dinsdag 9 juli 2019
Op een zaterdag in juni volgden tachtig opruimcoaches de workshop van Suzanne Weusten ‘Hoe we onszelf voor de gek houden.’ De workshop was onderdeel van de themadag over ‘uitstelgedrag en beslisvaardigheid’ van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers.
Lees meer
Interview | Kees Kraaijeveld: 'Geen bestuurder vraagt zich af wat het kost' maandag 1 juli 2019
In een interview met Stichting IZZ geeft Kees Kraaijeveld uitleg wat er mis is met de regelgeving in de zorg en welke gevolgen dit heeft voor de toekomst.
Lees meer
Column: hogere loonstijgingen zijn een kwestie van macht zaterdag 22 juni 2019
Wil premier Mark Rut­te naar Europa? Afgelopen weekeinde leek het er eerder op dat de oud-personeelsman van Unilever solliciteert naar een functie bij de vakbeweging.
Lees meer
Onbekend maakt onbemind? vrijdag 21 juni 2019
Hoewel gemeenten procesregisseur zijn voor personen die met zorg- én veiligheidsmaatregelen te maken hebben, leggen gemeenten relatief weinig cases voor aan het Zorg- en Veiligheidshuis. Hoe komt dat?
Lees meer
De vier grote steden communiceren in heldere taal donderdag 20 juni 2019
Wethouders van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag hebben afgesproken dat hun gemeenten helder communiceren. Het doel is dat iedereen de gemeenten beter begrijpt.
Lees meer
Linkse politici praten moeilijker dan hun rechtse collega's donderdag 20 juni 2019
Linkse politici praten in langere zinnen met moeilijkere woorden dan hun rechtse collega's. Zij houden juist van kort en helder communiceren. Dat concludeert de Universiteit van Amsterdam in een onderzoek.
Lees meer
Wat hebben boeren nodig voor een grondgebonden melkveehouderij? woensdag 19 juni 2019
Wat hebben boeren nodig hebben om grondgebonden te werken? Tijd voor een denksessie over wat boeren nodig hebben om een grondgebonden melkveehouderij te realiseren in 2025.
Lees meer
Drogredeneringen spotten: hellend vlak en verloren-kostenfout woensdag 12 juni 2019
Goed kunnen argumenteren is handig, ook op je werk. Soms voel je intuïtief aan dat een redenering niet klopt, maar weet je niet precies waarom. Het goede nieuws: je kunt het leren. Vandaag de vijfde aflevering: hellend vlak en verloren-kostenfout.
Lees meer