Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Regiovisie als gezamenlijk contract én kompas dinsdag 23 maart 2021
“Deze visie is ons gezamenlijke contract en kompas in de samenwerking.” Zo omschrijven veertien bestuurders van ouderenzorginstellingen in de regio Apeldoorn en Zutphen de regiovisie ouderenzorg die ze gezamenlijk met het Zorgkantoor Zilveren Kruis hebben gemaakt. De Argumentenfabriek begeleidde de bestuurders bij het maken van de visie.
Lees meer
Boek Mentale vooruitgang aangeboden aan Staatssecretaris Blokhuis donderdag 18 maart 2021
Vanmiddag is het boek Mentale vooruitgang van de gelijknamige denktank tijdens een boekpresentatie virtueel aangeboden aan Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis. Het boek biedt een overzicht van tientallen doelen en acties die bijdragen aan de mentale kracht van mensen, organisaties en van de samenleving.
Lees meer
Aandacht grootste politieke partijen voor zorgthema's: 3 Kieskaarten vrijdag 12 maart 2021
Op 15, 16 en 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Meer dan ooit is de zorg een belangrijk thema. Hoe besteden de zeven grootste partijen hier aandacht aan? Wij maakten hier met VvAA drie Kieskaarten over.
Lees meer
Denktank lanceert boek Mentale vooruitgang om mentale kracht Nederland te vergroten vrijdag 12 maart 2021
Hoe versterken we de mentale kracht van alle Nederlanders? De coronacrisis benadrukt dat het niet goed gaat met de mentale staat van mensen en van onze samenleving. Het boek Mentale vooruitgang wordt 12 maart gepubliceerd. Staatsecretaris Paul Blokhuis zal het op 18 maart in Eindhoven in ontvangst nemen. Het boek biedt een overzicht van tientallen doelen en acties die bijdragen aan de mentale kracht van mensen, organisaties en van de samenleving.
Lees meer
Wel Wel of niet stemmen voor de Tweede Kamer? woensdag 10 maart 2021
Weet jij al of je wel of niet gaat stemmen voor de Tweede Kamer op 15, 16 of 17 maart? Er wordt veel hulp geboden om te bepalen wát men wil gaan stemmen, maar nauwelijks óf men wel wil stemmen. Deze vraag wordt nu voor sommigen extra relevant gezien de coronapandemie. Wij hebben de Argumentenkaart Tweede Kamerverkiezingen een update gegeven.
Lees meer
Digitalisering in beeld: denkgereedschap voor raadsleden vrijdag 5 maart 2021
Wat zijn voor raadsleden relevante vragen over het gebruik van data en ict door de gemeente en andere lokale spelers? En welke waarden zijn voor raadsleden relevant bij het besluiten over het gebruik van data en ict?
Lees meer
Werkboek Waarden van wonen aangeboden aan minister Ollongren vrijdag 5 maart 2021
De Denktank Toekomst van de Woningmarkt overhandigde gisteren op 4 maart haar tweede boek, het Werkboek Waarden van wonen, aan minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren. Dit Werkboek biedt professionals in de woningmarktsector concrete toepassingen om op basis van waarden andere meer vruchtbare gesprekken te voeren.
Lees meer
Maatschappelijk vertrouwen in data vergroten: Uitgangspuntenkaart woensdag 24 februari 2021
Voor elke organisatie die data- en klantgedreven werkt, is het van cruciaal belang dat klanten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens in goede handen zijn. Een datavisie en duidelijke kaders voor datagebruik zijn hiervoor onmisbaar.
Lees meer
Naar een circulaire keten van plastic verpakkingen in 2025 maandag 15 februari 2021
Wat is de beste route naar een circulaire en dus duurzame keten voor meerlaagse flexibele kunststof verpakkingen? Hoe kunnen stakeholders dit bereiken en wat zijn op dit moment nog de belemmeringen? Deze vragen zijn niet eenduidig te beantwoorden.
Lees meer