Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

De Denkacademie werkt mee aan tv-programma van Human woensdag 1 november 2017
DAT HAD JE GEDACHT! Ons brein, hoe slim ook, houdt ons regelmatig voor de gek. Hoe zit dat?
Lees meer
De Denkacademie leidt informatiemakelaars op. dinsdag 23 mei 2017
Vanaf mei helpen we de gemeente Dordrecht met het opleiden van ‘informatiemakelaars’. Zij hebben als eerste taak het werk van de gemeente samen te vatten in programmakaarten.
Lees meer
Het Wierd Duk-effect dinsdag 4 april 2017
Hoe komt het toch dat je in talkshows op televisie steeds dezelfde gasten ziet aanschuiven? Voormalig tv-recensent Jean Pierre Geelen sprak onlangs in de Volkskrant van het Duk-effect.
Lees meer
De Denkacademie: tevreden klanten en hoge kwaliteit dinsdag 4 april 2017
De Denkacademie, ons opleidingsinstituut, heeft van het onafhankelijk onderzoeksinstituut CEDEO een erkenning gekregen voor bedrijfsopleidingen. Het CEDEO heeft een daartoe een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.
Lees meer
De valkuilen van goede voornemens woensdag 21 december 2016
Wil je in 2017 gezonder eten en meer sporten? Aardiger zijn voor de anderen? Pas dan op dat je niet in de valkuilen van de goede voornemens dondert. Suzanne Weusten geeft je een aantal tips.
Lees meer
Onzinzorg: artsen en de action bias woensdag 30 november 2016
Artsen verrichten te veel zinloze handelingen, zo concludeerde de Volkskrant afgelopen week. Onderzoekers van IQ Health Care inventariseerden een lijst 1.366 niet-doen verrichtingen. Een derde daarvan ging over diagnoses, 40 procent over medicatie. Onzinzorg dus. De patiënt wordt er niet beter van: zo is een kijkonderzoek lang niet altijd zinvol bij alle knieklachten en krijgen patiënten met de longziekte COPD te vaak zware medicijnen die niet werken.
Lees meer
Jos van Rey doet het, iedereen doet het donderdag 14 juli 2016
Gedrag goedpraten in je eigen hoofd; iedereen heeft het wel eens gedaan. Als je maar hard genoeg schreeuwt, verdampt de weerstand vanzelf. Suzanne Weusten licht de denkfout toe die ex-wethouder Jos van Rey een taakstraf van 240 uur opleverde.
Lees meer
Bang voor mannen op de crèche: een denkfout donderdag 14 april 2016
Sinds Robert M. tientallen kinderen seksueel misbruikte op een kinderdagverblijf, zijn er ingrijpende maatregelen genomen: er zijn duizenden extra ramen en glazen deuren gemaakt en duizenden camera’s en babyfoons geïnstalleerd. En binnen de muren van het kinderdagverblijf geldt voortaan het ‘vier-ogenprincipe’: geen enkele medewerker kan nog in zijn eentje een luier verschonen of een kind instoppen.
Lees meer
Dag van de Klare Taal woensdag 30 maart 2016
Wat zijn de beste hulpmiddelen om helder te leren schrijven? Op 6 april vindt de Dag van de Klare Taal plaats, georganiseerd door de Gemeente Oss. Onze Suzanne Weusten geeft op deze dag een workshop Krachtig argumenteren.
Lees meer