Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Hoe vervul je je rol als raadslid in de regionale energietransitie? donderdag 23 januari 2020
De Regionale Energiestrategie wordt een flinke opgave voor decentrale overheden; gemeenten, provincies en waterschappen. Vele bestuursorganen moeten het eens worden over hoe en welke duurzame keuzes er gemaakt gaan worden. Hoe zorg je er als raadslid voor dat je in dit proces meetelt?
Lees meer
Denk je mee over gezamenlijke denktrajecten voor gemeenten? donderdag 16 januari 2020
Veel gemeenten in Nederland hebben interesse in gezamenlijk denktrajecten over verschillende thema's. De Argumentenfabriek hield in december een enquête onder strategen en bestuursadviseurs van de G4- en G40-gemeen­ten om te onderzoeken hoeveel van hen interesse hebben in zo’n denktraject en naar welke thema’s de voorkeur uitgaat.
Lees meer
Gemeente Utrecht en Etten-Leur winnen prijzen voor heldere overheidstaal dinsdag 14 januari 2020
Hoe zorg je dat je doelgroep je teksten en woorden begrijpt? Hoe spreek en schrijf je op een toegankelijke en begrijpelijke manier zonder onnodig uitweiden? Nog te vaak krijgen leken een ambtelijke en specialistische emmer informatie over zich uitgestort. In de gemeente Utrecht en Etten-Leur spreekt men wél heldere overheidstaal en wonnen ze er zelfs prijzen voor.
Lees meer
Werkplezier leidt tot betere resultaten donderdag 2 januari 2020
“Werk veilig, houd plezier en kijk vooruit”, zo luidt de slogan die Volandis hanteert voor duurzame inzetbaarheid in de bouw en infra.
Lees meer
Herover het debat op de grote waffels vrijdag 20 december 2019
Denker des Vaderlands Daan Roovers blikt in haar essay in de Volkskrant van 19 december terug op 2019, het jaar waarin volgens velen de vrijheid van meningsuiting onder druk is komen te staan. Maar bedoelen we daarmee wel hetzelfde?
Lees meer
Ik schrijf je een lange brief... woensdag 18 december 2019
...want ik heb geen tijd voor een korte! Ken je dat gevoel? Een wit A4'tje kijkt je aan. Je hoofd zit vol met informatie. Maar hoe zorg je nou dat die informatie gestructureerd en een beetje bondig op dat vel komt?
Lees meer
Leven Lang Ontwikkelen: Denkbegeleiding bij LLO-strategie van ROC’s dinsdag 10 december 2019
Veel ROC’s bezinnen zich momenteel op hun aanbod om (niet-)werkende volwassenen via Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-trajecten een betere positie te geven op de arbeidsmarkt. De Argumentenfabriek begeleidt een aantal van hen bij het formuleren van hun LLO-strategie. Dit doen we mede aan de hand van de wegwijzer voor mbo-instellingen: Leren werken met LLO. Dit is een publicatie van de Argumentenfabriek die eerder dit jaar is verschenen.
Lees meer
Hoe vergroten we de mentale veerkracht in Nederland? maandag 9 december 2019
Of het nu Tygo is die voor de camera’s van de EO psychiatrische patiënten bezoekt, of dat een GGZ-bestuurder als Jeroen Muller een interview geeft over zijn geldtekorten; het is steeds weer huilen met een rietje. De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) piept en kraakt.
Lees meer
De valkuilen van goede voornemens zondag 8 december 2019
Wil je in 2020 gezonder eten en meer sporten? Aardiger zijn voor de anderen? Pas dan op dat je niet in de valkuilen van de goede voornemens dondert. Suzanne Weusten geeft je een aantal tips.
Lees meer