Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Nieuwe editie Leergang Strategie in praktijk voor gemeenten vrijdag 18 juni 2021
Op 14 oktober start een nieuwe editie van de Leergang Strategie in praktijk voor gemeenten van De Denkacademie. Hoe vergroot je het strategisch vermogen van jezelf én van je gemeente? Wat is ‘strategisch vermogen’ eigenlijk? En welke taken neem je wel op je en welke niet?
Lees meer
De informele zorg uitgelegd in drie heldere visualisaties dinsdag 15 juni 2021
De behoefte aan informele zorg zal de komende jaren toenemen doordat steeds meer mensen langer (alleen) thuis wonen en het aantal hulpbehoevende ouderen snel stijgt. Wat is informele zorg, hoeveel mensen helpen anderen, wat doen ze en wie helpen ze? Dit leggen we uit in de nieuwe mini van Platform Zó werkt de zorg.
Lees meer
Naar een lerende infrastructuur van de arbeidsmarkt maandag 14 juni 2021
Door de technologische ontwikkelingen en digitalisering zullen de komende tijd veel banen veranderen of verdwijnen. Door de coronacrisis zijn veel banen (tijdelijk) verloren gegaan, terwijl er in andere sectoren - zoals de zorg, de techniek en de logistiek - nog altijd grote personeelstekorten zijn. Met als gevolg dat honderdduizenden mensen, met de nodige om- of bijscholing, geholpen moeten worden naar ander werk.
Lees meer
Een politieke ‘poweravond’ in Rivierenland woensdag 26 mei 2021
Hoe laat je volksvertegenwoordigers van acht gemeenten, één provincie en één waterschap samen een avond online debatteren over een ingewikkeld en gevoelig onderwerp als een Regionale Energiestrategie? Met die vraag klopte het RES-team FruitDelta Rivierenland bij De Argumentenfabriek aan. Het mondde uit in een voor Rivierenland unieke bijeenkomst met na afloop tevreden deelnemers.
Lees meer
Mentale vooruitgang: "Het is heel besmettelijk" dinsdag 20 april 2021
Een gelukkiger, socialer, betekenisvoller, meer betrokken en daadkrachtiger bestaan voor alle Nederlanders. Dát is het doel van de Denktank Mentale vooruitgang. Het gelijknamige boek dat uit de denktank is ontstaan, geschreven door Kees Kraaijeveld, Joep Verbugt en Simone Halink, biedt wetenschappelijk onderbouwde manieren om de mentale kracht van mensen, gezinnen, organisaties en van de samenleving als geheel te vergroten. Hier een interview met de drie schrijvers over de betekenis van mentale kracht, de uitdagingen die ons te wachten staan, de relatie met materiële vooruitgang en waar je meteen al mee kunt beginnen als je het boek hebt gelezen.
Lees meer
Regiovisie als gezamenlijk contract én kompas dinsdag 23 maart 2021
“Deze visie is ons gezamenlijke contract en kompas in de samenwerking.” Zo omschrijven veertien bestuurders van ouderenzorginstellingen in de regio Apeldoorn en Zutphen de regiovisie ouderenzorg die ze gezamenlijk met het Zorgkantoor Zilveren Kruis hebben gemaakt. De Argumentenfabriek begeleidde de bestuurders bij het maken van de visie.
Lees meer
Boek Mentale vooruitgang aangeboden aan Staatssecretaris Blokhuis donderdag 18 maart 2021
Vanmiddag is het boek Mentale vooruitgang van de gelijknamige denktank tijdens een boekpresentatie virtueel aangeboden aan Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis. Het boek biedt een overzicht van tientallen doelen en acties die bijdragen aan de mentale kracht van mensen, organisaties en van de samenleving.
Lees meer
Aandacht grootste politieke partijen voor zorgthema's: 3 Kieskaarten vrijdag 12 maart 2021
Op 15, 16 en 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Meer dan ooit is de zorg een belangrijk thema. Hoe besteden de zeven grootste partijen hier aandacht aan? Wij maakten hier met VvAA drie Kieskaarten over.
Lees meer
Denktank lanceert boek Mentale vooruitgang om mentale kracht Nederland te vergroten vrijdag 12 maart 2021
Hoe versterken we de mentale kracht van alle Nederlanders? De coronacrisis benadrukt dat het niet goed gaat met de mentale staat van mensen en van onze samenleving. Het boek Mentale vooruitgang wordt 12 maart gepubliceerd. Staatsecretaris Paul Blokhuis zal het op 18 maart in Eindhoven in ontvangst nemen. Het boek biedt een overzicht van tientallen doelen en acties die bijdragen aan de mentale kracht van mensen, organisaties en van de samenleving.
Lees meer