Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Kraakheldere stukken schrijven in korte tijd donderdag 17 januari 2019
Je hebt een fantastisch idee. Het past binnen de financiële kaders en de doelstellingen van je organisatie. Nu moet je het alleen nog in een voorstel gieten. Maar is je idee wel een échte oplossing? En hoe zorg je voor een tekst waarmee je de directie of het management overtuigt?
Lees meer
De valkuilen bij goede voornemens donderdag 27 december 2018
Met de feestdagen achter de rug is het weer klaar met kerstborrels, kerstdiners, oliebollen en oudejaarsfeesten. Nu is het tijd voor de daaropvolgende - onvermijdelijke - goede voornemens. En dan puilen de eerste maand van het nieuwe jaar de sportscholen weer uit, zijn de yogalessen volgeboekt en volgen volksstammen een gezond dieet. Maar uiteindelijk komt er weinig terecht van die ambitieuze plannen; de meesten geven het al op nog voor de winter is afgelopen. Hoe komt dat? In welke valkuilen kun je stappen bij het maken van goede voornemens? En wat kun je eraan doen?
Lees meer
De psychologische blunders van 2018 woensdag 19 december 2018
Of je nou minister van Buitenlandse zaken bent of een prijsbewuste consument op zoek naar een zorgverzekering; een denkfout heb je zo gemaakt. De meeste mensen nemen selectief waar en gunnen zichzelf vaak te weinig tijd om na te denken over een probleem; ze reduceren een ingewikkeld onderwerp tot een simpele en behapbare kwestie. Heel menselijk, maar niet altijd verstandig.
Lees meer
Drie tips voor de heldere denker in 2019 maandag 17 december 2018
Lees meer
Houd je denkkracht op peil maandag 17 december 2018
Helder en gestructureerd denkwerk, daar houden wij ons mee bezig. Ken je de valkuilen van vaag taalgebruik nog? En hoe voorkom je argumentatiefouten? We zetten je met deze nieuwsbrief weer even op scherp.
Lees meer
Concreter is beter in het migratiepact van Marrakech woensdag 12 december 2018
Wat betekenen ‘basisdiensten’ precies? Wat doe je als je ‘effectieve stappen zet op alle niveaus’? Hoe vaag taalgebruik politieke verschillen aanwakkert. – Door: Suzanne Weusten
Lees meer
Drogredenen in het Zwarte Piet-debat donderdag 22 november 2018
Hoe traditie of praktisch gemak geen goede argumenten zijn in de discussie over Zwarte Piet.
Lees meer
Hoe geruststellende informatie over de griepprik genadeloos terugslaat donderdag 8 november 2018
Deze maand kunnen weer zo’n 3 miljoen mensen de griepprik halen bij de huisarts. Kwetsbare groepen zoals ouderen en chronisch zieken krijgen elk jaar een uitnodiging. En in Amsterdam mogen nu zelfs leraren zich gratis laten vaccineren. Maar ondanks de reclamecampagnes neemt de animo voor de vaccinatie gestaag af: in 2016 vroeg nog maar de helft van de doelgroep om het griepvaccin, terwijl dat tien jaar geleden nog bijna driekwart was. De aansporingen van wetenschappers en artsen lijken contraproductief te werken. Wat is er aan de hand?
Lees meer
Waarom stoppen met sexting een slecht idee is donderdag 25 oktober 2018
Elke dag melden zich drie slachtoffers van chantage na sexting. Omdat dit aantal nog nooit eerder zo hoog is geweest, vond de politie dat ze er iets aan moest doen en startte ze vorige maand een campagne. Ophouden met het versturen van erotische foto’s via je smartphone, zo luidde het advies. Maar is dit wel de juiste manier om de daders aan te pakken?
Lees meer