Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Beleidsvoorstellen moeten concreter en beter donderdag 12 september 2019
Beleidsvoorstellen die naar de Kamer gaan zijn vaak te abstract geformuleerd en argumentatief slecht onderbouwd, constateren de Kamerleden Snels (GL) en Sneller (D66) deze week in het rapport ‘Onderbouwing van beleid’.
Lees meer
Drogredeneringen spotten: het rookgordijn vrijdag 6 september 2019
Goed kunnen argumenteren is handig, ook op je werk. Soms voel je intuïtief aan dat een redenering niet klopt, maar weet je niet precies waarom. Het goede nieuws: je kunt het leren. Suzanne Weusten vertelt aan de hand van een antwoord van Thierry Baudet over de 'red herring', ook wel ‘rookgordijn’ genoemd.
Lees meer
Succes baart succes: het Mattheüseffect zondag 1 september 2019
Wie heel goed is in zijn vak, valt vroeg of laat in de prijzen. Dit klinkt plausibel maar klopt het ook?
Lees meer
Gedachtenexperiment: de outcome bias woensdag 14 augustus 2019
De meeste mensen vellen een harder oordeel over een dader naarmate de afloop ernstiger is, zo blijkt uit psychologisch onderzoek. Begrijpelijk, maar irrationeel.
Lees meer
De Argumentenfabriek helpt de DDMA met denksessies over data en ethiek vrijdag 19 juli 2019
Persoonsgericht adverteren biedt kansen voor ondernemers, maar consumenten zijn er lang niet altijd blij mee. Er zijn al diverse wetten en regels opgesteld om de privacy van de consument te borgen (AVG, ePrivacy Verordening, DMA Code) toch blijft het gevoel van de consument. Daar wil de branchevereniging van data driven marketing (DDMA) iets aan doen en vroeg De Argumentenfabriek een denkproces te begeleiden met deskundigen. Lees hier welke stappen worden doorlopen om tot een gedragen besluit te komen.
Lees meer
Brexit, klimaatdrammers en blokkeerfriezen woensdag 17 juli 2019
Neologismen als 'brexit' en 'klimaatdrammers' worden veel ingezet voor 'framing'. Hiermee wordt een ingewikkeld verhaal samengevat in één nieuwe, pakkende term, die goed blijft hangen. Maar hoe onschuldig is dit?
Lees meer
Enthousiaste reacties na workshop ‘Hoe we onszelf voor de gek houden’ dinsdag 9 juli 2019
Op een zaterdag in juni volgden tachtig opruimcoaches de workshop van Suzanne Weusten ‘Hoe we onszelf voor de gek houden.’ De workshop was onderdeel van de themadag over ‘uitstelgedrag en beslisvaardigheid’ van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers.
Lees meer
Interview | Kees Kraaijeveld: 'Geen bestuurder vraagt zich af wat het kost' maandag 1 juli 2019
In een interview met Stichting IZZ geeft Kees Kraaijeveld uitleg wat er mis is met de regelgeving in de zorg en welke gevolgen dit heeft voor de toekomst.
Lees meer
Column: hogere loonstijgingen zijn een kwestie van macht zaterdag 22 juni 2019
Wil premier Mark Rut­te naar Europa? Afgelopen weekeinde leek het er eerder op dat de oud-personeelsman van Unilever solliciteert naar een functie bij de vakbeweging.
Lees meer