Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Geschiedenis van de mentale doorbraak: een terugblik vanuit 2050 donderdag 7 januari 2021
Het nieuwste artikel vanuit de Denktank Mentale Vooruitgang kijkt terug in de tijd vanuit het jaar 2050. Het schetst een beeld van hoe de mentale vooruitgang van ons land eruit kan zien.
Lees meer
2e editie Leergang strategie in praktijk voor gemeenten donderdag 17 december 2020
De Argumentenfabriek en De Denkacademie helpen organisaties in het openbaar bestuur al meer dan tien jaar met nadenken over complexe vraagstukken. Ook bij gemeenten doen en deden we veel werk. De eerste editie van Leergang strategie in praktijk voor gemeenten was een groot succes, hierom organiseren we nu een tweede.
Lees meer
Nieuw boek geeft inzicht in de complexe wereld van de gehandicaptenzorg donderdag 19 november 2020
“Deze publicatie is heel waardevol. Het boek geeft nieuwe inzichten en brengt op een goede en overzichtelijke manier de complexiteit van de gehandicaptenzorg in beeld.” Dat zegt Frank Bluiminck, directeur van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland tijdens de feestelijke onthulling van het zevende en nieuwste boek van Platform Zó werkt de zorg.
Lees meer
Onze Beleidsdoorlichting artikel 1 (Arbeidsmarkt) naar Tweede Kamer maandag 9 november 2020
Beleidsartikelen hebben grote invloed op hoe we als mensen samenleven. Het is hierom belangrijk dat deze artikelen regelmatig tegen het licht worden gehouden. De Regeling Periodiek Evaluatieonderzoek (RPE) schrijft voor dat alle beleidsartikelen periodiek worden geëvalueerd in de vorm van een beleidsdoorlichting. Onze tak kwantitatief onderzoek Rekenwerk heeft artikel 1 (Arbeidsmarkt) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doorgelicht.
Lees meer
Nieuw boek brengt de zorg voor mensen met een beperking helder in kaart maandag 2 november 2020
Nederland telt twee tot drie miljoen mensen met een of meer beperkingen. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat? De antwoorden en nog veel meer lees je in het nieuwe boek Zó werkt de gehandicaptenzorg, boordevol toegankelijke plaatjes en korte bondige tekst. Handig voor ieder die in en om de zorg werkt of gaat werken, in de privésfeer ermee te maken heeft of (gemeentelijk) beleid maakt.
Lees meer
Betalen voor autogebruik: de voor- en nadelen woensdag 28 oktober 2020
Wat is een autorit je waard? Welk prijskaartje moet de overheid hangen aan autogebruik? En wat is het beste systeem om hiervoor te betalen?
Lees meer
Kees Wessels: “Het gaat echt over leven en dood” vrijdag 23 oktober 2020
Helpen bij het maken van goede afwegingen voor een ingrijpende operatie. Het complexe zorgstelsel uitleggen met behulp van partijen die soms recht tegenover elkaar staan. Van dit soort opdrachten gaat het hart van Kees Wessels, chef Zorg en welzijn bij De Argumentenfabriek, sneller kloppen. Een interview met hem over kansen en droomprojecten.
Lees meer
Nieuw boek Zó werkt de gehandicaptenzorg verschijnt 19 november dinsdag 20 oktober 2020
Nederland telt twee tot drie miljoen mensen met een of meer beperkingen, van lichamelijke en zintuiglijke tot licht verstandelijke en zeer ernstige meervoudige beperkingen. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat? Je leest het in het nieuwe boek Zó werkt de gehandicaptenzorg.
Lees meer
Nieuw: Online trainingen over actuele thema’s in de zorg vrijdag 16 oktober 2020
Wil jij beter begrijpen hoe ons zorgstelsel in elkaar zit? Omdat je in de zorg werkt of gaat werken, omdat je beleid maakt, of om andere redenen? Volg dan onze nieuwe trainingen over actuele thema's binnen de zorgsector.
Lees meer