Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Tips voor online voorzitters vrijdag 3 april 2020
Hoe leid je een online vergadering? Na twee weken thuiswerken heeft iedereen de techniek van videoconferentieprogramma’s als Zoom, Teams, Skype wel onder de knie.
Lees meer
Hoe gaan we om met de Corona-uitbraak? maandag 16 maart 2020
Het corona-virus en de beleidsreacties waarmee overheden grip proberen te krijgen op de uitbraak, krijgen een steeds grotere impact op de wereld, op Nederland, op onze klanten, op De Argumentenfabriek en De Denkacademie. Een groot deel van ons werk bestaat immers uit het bij elkaar brengen van groepen mensen, om samen na te denken of om een training te geven. Hoe gaan wij om met corona?
Lees meer
Etnisch profileren en de marinierskazerne in Vlissingen: herken jij de denkfouten? zondag 1 maart 2020
Denkfouten zijn er in alle soorten en maten. Bij de Denkacademie maken we voor het gemak onderscheid in twee categorieën: logische - en psychologische denkfouten. We leggen ze uit aan de hand van de actualiteit.
Lees meer
Quarantaine en isolatie bij A-infectieziekte (coronavirus) zondag 1 maart 2020
Nu ook in Nederland mensen besmet zijn met het nieuwe coronavirus (COVID-19), hoor en lees je in de media veel over quarantaine en isolatie. Wat houden de termen eigenlijk in en wie beslist er over? Dat vertelt onze nieuwe Informatiekaart Quarantaine en isolatie A-infectieziekte .
Lees meer
Waarom komt Jan Modaal niet rond? zondag 23 februari 2020
Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 38 procent van de huishoudens in Nederland moeite heeft met rondkomen. Hoe komt het dat zo veel huishoudens het moeilijk vinden om van een modaal inkomen rond te komen? Voor Radar+ werden Nibud-woordvoerder Gabriëlla de Bettonville, hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam Paul de Beer en onze eigen Chef Rekenwerk Daniël van Vuuren geïnterviewd.
Lees meer
Hoe bestrijdt de Nederlandse overheid het coronavirus? zondag 23 februari 2020
Er gaat geen dag voorbij of de media melden nieuws over het coronavirus. Het coronavirus, dat officieel COVID-2019 heet, kan een bedreiging vormen voor de gezondheid van de hele bevolking in Nederland.
Lees meer
Nieuw: Denktank Mentale Vooruitgang donderdag 30 januari 2020
In materiële zin zijn we rijker dan ooit. Mentaal gaat het ons minder goed. Angst, depressie, burn-out, stress, korte lontjes. Grote groepen Nederlanders rapporteren een dalend mentaal welbevinden. Psychiaters, psychologen en coaches draaien overuren, in de weet dat zij niet de oplossing kunnen bieden voor de stroom aan mentale problemen.
Lees meer
Denkacademie vergroot het leervermogen van het Europees Parlement donderdag 30 januari 2020
In de laatste twee weken van januari 2020 verzorgde de Denkacademie een training voor de afdeling Learning and Development van het Europees Parlement. Het doel van de training was het vergroten van het leervermogen van het Europees Parlement en dat lukte!
Lees meer
Hoe vervul je je rol als raadslid in de regionale energietransitie? donderdag 23 januari 2020
De Regionale Energiestrategie wordt een flinke opgave voor decentrale overheden; gemeenten, provincies en waterschappen. Vele bestuursorganen moeten het eens worden over hoe en welke duurzame keuzes er gemaakt gaan worden. Hoe zorg je er als raadslid voor dat je in dit proces meetelt?
Lees meer