Blijf op de hoogte van ons werk en onze nieuwsberichten.

Retoriek in de vroemdiscussie donderdag 14 november 2019
In het debat over verlaging van de maximumsnelheid spotten we deze week drie drogredeneringen: overdrijving, vals dilemma en een hellend-vlakredenering.
Lees meer
Argumentensessie young professionals over veranderen van baan dinsdag 12 november 2019
Wat zijn argumenten voor en tegen het wisselen van baan? Dat was de centrale vraag bij de eerste netwerkbijeenkomst voor young professionals bij De Argumentenfabriek.
Lees meer
Workshop 'Nooit meer een denkfout' populair bij beleidsmakers donderdag 7 november 2019
Burgers hebben recht op een doeltreffende en doelmatige besteding van schaarse publieke middelen, maar dit blijkt in de praktijk moeilijk te realiseren.
Lees meer
Nieuw boek maakt complexe geneesmiddelenzorg inzichtelijk dinsdag 5 november 2019
Hoe lang duurt het om een innovatief geneesmiddel te ontwikkelen? Wat is apotheekbereiding? Wie mogen geneesmiddelen voorschrijven en verstrekken? Hoe komt de prijs van een geneesmiddel tot stand? Hoeveel geld geven we uit aan geneesmiddelen en hoe is de vergoeding ervan geregeld? Het boek Zó werkt de geneesmiddelenzorg geeft met ruim 40 visualisaties en begeleidende teksten inzicht in de complexe geneesmiddelenzorg.
Lees meer
Strategisch positie kiezen in de energietransitie maandag 4 november 2019
Welke strategische rollen wil je als gemeente innemen in de energietransitie? Wat valt er te kiezen en op welke gronden kom je tot een keuze? Om gemeenten handvatten te bieden bij deze vraagstukken, maakten we eerder dit jaar met tien gemeenten het boek ‘Strategisch positie kiezen in de energietransitie’. Onlangs nodigden we hen én hun collega’s opnieuw uit.
Lees meer
Vergroot je effectiviteit als raadslid! woensdag 23 oktober 2019
Raadsleden vormen in Nederland verreweg de grootste groep politici. Dit maakt dat raadsleden veel dichter tot de burger staan dan politici in de Tweede Kamer.
Lees meer
Pilots voor de energietransitie zondag 20 oktober 2019
Hoe werken we als gemeente naar een CO2-neutrale gebouwde omgeving in 2050? Dat is een vraag die bij veel gemeenten leeft. Het doel is helder, maar met welke concrete stappen we daar komen vaak nog niet.
Lees meer
Rollen van raadsleden bij een Regionale Energiestrategie zaterdag 19 oktober 2019
Wat komt er met de Regionale Energiestrategie (RES) op gemeenten en gemeenteraadsleden af? Gemeenten, provincies en waterschappen worden immers verantwoordelijk om in de regio een RES op te stellen. Maar wat houdt zo’n RES eigenlijk in? Wie zijn erbij betrokken? En welke rollen hebben gemeenteraadsleden hierbij? De Argumentenfabriek maakte drie handige overzichtskaarten om betrokkenen antwoorden te geven op deze vragen.
Lees meer
Rapport: Nederlandse kapitaalmarkt heeft baat bij Brexit woensdag 16 oktober 2019
Brexit versterkt, ongeacht de vorm, de Nederlandse kapitaalmarkt. Dat is de opmerkelijke conclusie van een onderzoek in opdracht van Stichting Capital Amsterdam dat door De Argumentenfabriek is uitgevoerd.
Lees meer