Robin Fransman - Chef Financiële sector

Lage rentes, steeds nieuwe regelgeving en disruptie door nieuwe spelers. De financiële sector zal sterk vernieuwen de komende jaren, zowel in producten, als in processen en nieuwe samenwerkingsverbanden. Stevige analyses van nieuwe klantbehoeftes en de veranderingen in de waardeketen zijn onmisbaar. Een gedragen strategie werkt het beste als die van binnenuit komt. Als de creativiteit en het ondernemerschap binnen de organisatie gemobiliseerd wordt. Dat is de kracht van De Argumentenfabriek.

Per 1 oktober 2015 ben ik werkzaam bij De Argumentenfabriek als Chef Financiële sector. Ik studeerde politicologie en politieke economie en was onder andere werkzaam als adjunct-directeur van het Holland Financial Centre, Senior Toezichthouder bij de AFM en Senior Equity Analyst bij F. van Lanschot Bankiers.


Ik publiceer – op sommige plekken vaker dan op andere - bij Follow The Money, ftm.nl over economie en financiële sector, in het FD, NRC en de Volkskrant, bij MeJudice en bij BNR Radio (Economen Panel).