De gids voor helder denken

undefined

Nooit meer de weg kwijt in je brein

Dit boek, geschreven door Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, is een praktische handleiding in helder denken. Het verschaft je gereedschap om je gedachten op een rij te zetten, hoofd- en bijzaken te onderscheiden en denkfouten te herkennen. Aan de hand van voorbeelden, oefeningen en tips leer je weloverwogen een mening te formuleren en een beslissing te nemen. 

Helder denken is denken waar structuur in zit. Structuren snap je sneller als je ze voor je ziet. Alle denkstappen in dit boek zijn uitgetekend in fraai vormgegeven schemaatjes en Argumentenkaarten. Zoals een routeplanner automobilisten in de juiste richting stuurt, zo wijst dit boek je de beste route in je brein. Zo raak je nooit meer de weg kwijt.

'Lees dat boek! Je hebt er echt wat aan!' de Volkskrant

'Uiterst geschikt om mensen te introduceren in helder denken en argumenteren' Tijdschrift voor Taalbeheersing

Dit boek is een herziene versie van het boek Helder denken. De Routeplanner voor je brein (2010).

Bestel het boek

Hoe we onszelf voor de gek houden. Het ABC van denkfouten

Waarom is het zo moeilijk om nadelen te bedenken van iets dat je heel graag wilt? Hoe kun je jezelf en je team behoeden voor het gevaar van groepsdenken? Waarom vinden we onszelf zo enorm goed? In Hoe we onszelf voor de gek houden, een bundeling van columns die in de Volkskrant zijn verschenen, beschrijft Suzanne Weusten op een toegankelijke manier de meest voorkomende denkfouten: van Affectheuristiek tot Kokerillusie en van Lake Wobegon-effect tot Zero Risk Bias. Leer hoe je denkfouten kunt herkennen en vermijden.

Het boek als e-boek op uw tablet? Via de app Bruna Tablisto kunt u het e-boek downloaden.  

Bestel het boek hier of lees meer over de Engelse vertaling.